Till startsidan
Start /Evenemangsarkiv /Vad menar vi när vi pratar om machokultur på jobbet, och vilka blir konsekvenserna?
Man som står och föreläser med händerna utsträckta.

Johan Pettersson, universitetsadjunkt och lärare vid Polishögskolan i Malmö där han dagligen arbetar med frågor som rör makt, normer, förväntningar och fördomar.

Vad menar vi när vi pratar om machokultur på jobbet, och vilka blir konsekvenserna?

Den 17 maj pratar vi machokultur och dess påverkan på arbetsmiljön under ett nytt Schyst frukostseminarium tillsammans med Johan Pettersson, lärare vid Polishögskolan i Malmö. Föreläsningen handlar om att tydliggöra vad som menas när vi slentrianmässigt pratar om "machokultur" på arbetsplatser.

Vad innebär det i praktiken, vad är orsakerna till att den uppstår och vilka negativa konsekvenser riskerar att uppstå som en konsekvens? Och framför allt, vad kan vi göra för att jobba aktivt med frågan på våra arbetsplatser – oavsett om det handlar om hur en tillåts vara som anställd eller vilken jargong som råder.

Det övergripande syftet med denna träff är att få ökad kunskap, reflektion och inspiration som kan bidra till att vi säkerställer att alla ska trivas på jobbet – inte bara vissa.

Välkommen till en föreläsning med Johan Pettersson, Universitetsadjunkt och lärare vid Polishögskolan i Malmö där han dagligen arbetar med frågor som rör makt, normer, förväntningar och fördomar tillsammans med sina polisstudenter.

Detta är det femte tillfället i en mötesserie om kompetensförsörjning, breddad rekrytering och normer, som en del av satsningen Attraktionskraft Värmland.

Anmäl dig här

Praktisk information

Du kan välja att delta fysiskt på plats vid Karlstads Innovation Park (Sommargatan 101A, Karlstad) klockan 7.30 för att inleda dagen med en frukostmacka. Eller så kan du delta digitalt via länk klockan 7.45.

Seminariet är kostnadsfritt. För fysiskt deltagande är sista anmälningsdag den 14 maj, för digitalt deltagande den 16 mars.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?