Till startsidan
Start / Kultur / Kulturutveckling / Hemslöjd / Slöjdresidens

Slöjdresidens

Region Värmland, i samverkan med andra regioner, bjuder in till Slöjdresidens i Fågelsjö. Ett residens för dig som slöjdar i eller med material från skogen.

Bild på Fågelsjö gammelgård

Med slöjden och hållbarheten i centrum

Slöjden, skogen och hållbarheten är ett residens för dig som slöjdar i eller med material från skogen. Med slöjden och hållbarheten i centrum erbjuds du möjligheten att utforska gränserna kring skogen som plats, materialresurs eller socialt rum.

Residenset anordnas av hemslöjdskonsulenter/verksamhetsutvecklare vid Dalarnas Hemslöjdsförbund, Region Gävleborg, Upplandsmuseet, Västmanlands läns hemslöjdsförbund, Region Värmland och Örebro läns museum.

Utlysning

Tid för residenset: 6 dagar, 5-10 september 2022.

Plats: Fågelsjö, en by i Orsa Finnmark som ligger i gränslandet mellan Dalarna, Hälsingland och Härjedalen.

Antalet deltagare: 6-10 stycken.

Ansökningsperiod: 21 mars – 21 april 2022.

Besked om antagning: Urval görs av hemslöjdskonsulenterna i de medverkande länen och besked om antagning ges senast 23 maj.

Ersättning: du erbjuds förutom resa inom landet, kost och logi även en ersättning om 18 000 SEK inkl. moms. Ersättningen faktureras i efterhand för dig med F-skattsedel eller via en faktureringstjänst.

Du kan ansöka: Residenset vänder sig till dig som bor i Dalarna, Gävleborg, Uppsala, Västmanland, Värmland eller Örebro län, eller som genom din verksamhet eller person har anknytning till något av länen. I mån av plats är även slöjdare från andra områden välkomna. Residenset är till för dig som är intresserad av hållbarhet, arbetar professionellt med slöjd och använder dig av material från skogen. Du ska vara intresserad av att samarbeta med andra för att lösa både det du går och funderar på själv, och hur slöjden kan vara ett sätt att förändra vårt levnadssätt mot större hållbarhet. 

Förväntningar: Du använder residensperioden till egen utveckling och utforskar tillsammans med gruppen området slöjd i förhållande till skogen och hållbarhet. Residensperioden kommer att innehålla tid för eget arbete och gruppdiskussioner. Inbjudna inspiratörer kommer att besöka er. Tillsammans med residensarrangörerna arbetar du tillsammans med övriga residensdeltagare fram hur slöjd och hållbarhet kan kommuniceras till olika målgrupper. Du tar också del av de aktiviteter som erbjuds samt deltar i avslutande diskussion i stor grupp.

Läs mer och ansök

Mer om slöjdresidenset Slöjden, skogen och hållbarheten (regiongavleborg.se)

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Till toppen