Till startsidan
Person sträcker sig efter något på högsta hyllplanet.
Hem /Schysta verktyg /Här finns verktyg

Här finns verktyg

Verktygen är utformade som övningar där du kan göra vissa själv och andra tillsammans med kollegorna. Vill du att kollegorna på arbetsplatsen ska börja förstå varför jämställdhet och mångfald är viktigt rekommenderas ”Gruppövningar för arbetsplatsen”.

Verktyg för att komma igång eller fortsätta

Verktyg för kommunikation
Verktyg för kommunikationOrd och bilder spelar stor roll i jobbet med jämställdhet, jämlikhet och mångfald. Här hittar du verktyg som hjälper dig att kommunicera schyst.
Verktyg för arbetsplatsen
Verktyg för arbetsplatsenSkapa en arbetsplats som lockar nya talanger och behåller skicklig kompetens. När jobbet är schyst tas bättre beslut samtidigt som trivseln, lönsamheten och innovationskraften ökar.
Verktyg för rekrytering
Verktyg för rekryteringBehöver du en ny medarbetare till din arbetsplats? Tänk på att jämställda och jämlika företag är mer lönsamma samt att rekrytering även är ett sätt att marknadsföra arbetsplatsen.
Andra schysta verktyg
Andra schysta verktygDet är lätt att bli hemmablind. Av ren vana brukar vi människor göra som vi alltid har gjort. Här får du träna på att upptäcka normer som du kanske inte lagt märke till tidigare.
Två personer med kaffekoppar vid ett konferensbord.
Utbildning

Gruppövningar för arbetsplatsen

Fyra utbildningspaket med filmer från Jämställt som är utformade för att så många som möjligt på arbetsplatsen ska kunna göra dem samtidigt. På det sättet får ni en ömsesidig förståelse för varför det är viktigt med en schyst arbetsplats.

Ta del av materialet