Till startsidan

Har du det i dig?

Det finns många skäl till varför du ska välja Vård- och omsorgsprogrammet. Här har vi listat de viktigaste på ett och samma ställe.

  • Högskoleförberedande – innebär att du under gymnasietiden läser vissa basämnen som krävs för att söka till universitet/högskola. Det fina med en gymnasieutbildning som är en yrkesutbildning och högskoleförberedande är att du får en utbildning som ger arbete direkt efter gymnasiet samtidigt som du kan söka till universitet/ högskola.
  • Skyddad yrkestitel – titeln undersköterska är en skyddad yrkestitel. Det innebär att man behöver ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln inom vård och omsorg. När du studerar Vård- och omsorgsprogrammet på våra gymnasieskolor ingår de kurser och poäng som krävs för att du ska kunna ansöka om att få använda dig av titeln undersköterska.
  • Stor variation – vare sig du arbetar som undersköterska, sjuksköterska, fysioterapeut eller något av våra andra yrken, så är ingen dag den andra lik och det är stor variation på arbetsuppgifterna.
  • Gör skillnad på riktigt – arbeten inom hälsa, vård och omsorg innebär att du gör en direkt insats som påverkar en annan människas livskvalitet och välbefinnande. Du förändrar liv.
  • Väx och utvecklas – efter att du blivit undersköterska finns det mängder av olika yrken som du kan vidareutbilda dig till inom vård och omsorg. En bra start på din karriär att jobba med människor. Vad är du intresserad av?

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?