Till startsidan
Vårdgivarwebben / Nyhetsarkiv / Nyhetsbrev september 2024

Nyhetsbrev september 2024

Samarbete för värmlänningens bästa på vårdcentralen Gripen i Karlstad och en inspirationsmånad i november. Det och lite till kan du läsa om i september månads nyhetsbrev om arbetet med nära vård i Värmland.

Region Värmland och Säffle kommun samarbetar för att Backa barnet

Under ett års tid ska Region Värmland, Säffle kommun och polisen i Värmland tillsammans jobba efter modellen Backa barnet. Modellen ger en gemensam plattform i arbetet med att tidigt fånga upp och ge rätt stöd till de barn som behöver samhällets stöd.

Läs mer om Backa barnet

­­Ökat förebyggande samarbete mellan Region Värmland och Karlstads kommun

Sedan oktober 2023 arbetar en biståndsbedömare från Karlstads kommun på akutmottagningen vid Centralsjukhuset i Karlstad, ett framgångsrikt koncept som gett ringar på vatten. Sedan i början av sommaren möter välfärdsrådgivare Alexander Pettersson Karlstadsbor via ett liknande arbetssätt på vårdcentralen Gripen. Resultatet? Stöd och vård som når ut i ett tidigare skede.

Välfärdsrådgivare på vårdcentralen Gripen

Öppet informationsmöte om KOL

Tisdagen den 15 oktober ordnas ett hälsofrämjande mingel med information om KOL, kl 14.30–16.30 på vårdcentralen Gripen i Karlstad. På mötet får du information om KOL och vad du själv kan göra. Du får tips om inhalationsteknik och välfärdsrådgivare Alexander berättar om vilket tidigt stöd du erbjuds. Ingen anmälan behövs, det är bara att dyka upp!

Inspirationsmånad i november 2024

Under en fokusmånad i november samlas en mängd aktiviteter på temat nära vård, hälsa och omsorg i Värmland. Läs mer i programmet som fortfarande fylls på!

Program och mer information

Fallprevention i fokus under Balansera mera-veckan

Vecka 40 är det är det balansera mera veckan, en nationell kampanj som uppmärksammar personer i åldern 65 år och uppåt om på hur de själva kan minimera risken för att falla. Fallolyckor är den vanligaste orsaken till skador som kräver sjukhusvård i Sverige och utgör ett allvarligt folkhälsoproblem, särskilt bland äldre.

regionvarmland.se/fall finns mer information om hur du kan förebygga fall genom att äta rätt, titta över medicinerna du tar och träna.

Temadag om fallprevention 24 oktober

Fallprevention är temat för en samverkansträff den 24 oktober som Region Västmanland är värd för. Fallprevention är en central fråga inom omställningsarbetet för nära vård och kräver omfattande samverkan. Region Västmanland bjuder in både regioner och kommuner till en temadag om fallprevention den 24 oktober klockan 13-16.30 via teams.

Läs mer och anmäl dig (bmc.nu)

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?