Till startsidan

Amanda arbetar som fysioterapeut

– Jag får jobba med det jag tycker är mest intressant – kroppen, rörelseapparaten! Jag har alltid varit intresserad av kroppen och av att veta mer om hur vi fungerar och hur allt hänger ihop.

Kvinna i en gymnastiksal med en boll under armen.

För Amanda Lind, som jobbar på barn- och ungdomshabiliteringen, handlade valet om att utbilda sig till fysioterapeut om flera saker.

– När jag tagit studenten testade jag några olika jobb utan att riktigt veta vad jag ville göra. Många människor runt omkring mig jobbade i vården så det området låg nära till hands. När jag sedan läste på om fysioterapeutyrket tyckte jag att det lät väldigt intressant.

– Jobbet som fysioterapeut lockade mig eftersom jag alltid varit intresserad av hur kroppen fungerar och hur den hänger ihop. Under en dag på jobbet träffar jag många olika människor och det gillar jag. Jag är absolut inte är skapt för att sitta på kontor hela dagarna, säger hon och skrattar.

I Värmland finns ingen fysioterapeutbildning och Amanda valde därför att plugga i Västerås.

– Efter tre års studier kände jag mig klar med Västerås och ville flytta till Värmland igen. Då dök det här jobbet upp, jag sökte och fick chansen att jobba med barn och unga, något jag fått upp ögonen för redan under min praktikperiod. Jag trivs bra i Karlstad, det är lagom stort och här ligger allt på lagom avstånd. Det känns fint att kunna cykla till jobbet på en kvart!

En del av ett större team

På arbetsplatsen är fysioterapeuterna indelade i geografiska team där ett team består av fysioterapeut, arbetsterapeut, specialpedagog, logoped, kurator, psykolog, sjuksköterska och läkare. Amanda uppskattar att teamet både samarbetar internt och jobbar tillsammans med patienterna.

– Arbetssättet är en av anledningarna till att jag sökte mig till Karlstad, säger hon. Jag behöver aldrig stå ensam i beslut och har alltid teamet och flera kollegor bakom mig. Vi kan bolla med varandra när vi har komplexa patienter.

Flexibelt och varierat arbete som ger mycket tillbaka

I vardagen innebär arbetet som fysioterapeut många motoriska bedömningar, att följa upp ledrörlighet och muskelstyrka samt att stötta med hjälpmedel som underlättar patientens vardag. Att Amanda tycker att jobbet är roligt råder det ingen tvekan om. Variationen, flexibiliteten och kollegorna är några delar hon lyfter.

– Jag tycker varje dag är rolig annars skulle jag inte vara här, och jag uppskattar verkligen variationen i jobbet. Det dyker upp nya saker varje dag och man blir aldrig riktigt fullärd. Vi jobbar med så många olika patienter i olika åldrar och med olika funktionsgrad. Och behöver jag stöd kan jag alltid bolla med mina kollegor.

– Jobbet är flexibelt i den mån att jag kan styra mycket över min tid. Jag arbetar i område norra Värmland och gillar när jag får vara ute och resa och träffa barn- och ungdomar i deras hem- eller skolmiljö. Jag får så fantastiskt mycket tillbaka från de patienter jag träffar!

– Att jobba som fysioterapeut i regionen är verkligen ett brett yrke. Oavsett vilken avdelning eller verksamhet du jobbar vid får du jobba med det som i alla fall jag tycker är mest intressant – kroppen, vår rörelseapparat!

Intresserad av att arbeta med oss?

Välkommen att söka våra lediga tjänster:

Lediga jobb

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?