Till startsidan

Andrea arbetar som psykolog

Det bästa med att arbeta på en liten ort är den starka teamkänslan och de stora möjligheterna att tillsammans kunna utveckla verksamheten. Så beskriver Andrea Wassenberg sitt arbete som psykolog på sjukhuset i Torsby.

Porträtt.

Andrea Wassenberg är född och uppvuxen i Tyskland där hon också utbildade sig till psykolog. Redan i tidig åder var det ett yrke som intresserade henne.

– Människors olikheter och livshistorier har alltid fascinerat mig. Jag älskar mitt arbete och får så mycket tillbaka. Patienten öppnar upp hela sitt liv för mig och jag får följa dem under hela processen.

Från tätbefolkat i Tyskland till naturnära i Torsby

Andrea bodde med sin man i ett tätbefolkat samhälle, nära Düsseldorf och Ruhrområdet. Båda hade en dröm om att någon gång bo på en annan plats, gärna i Skandinavien, där de semestrat mycket genom åren.
– Min man är läkare och kom i kontakt med sjukhuset i Torsby via en rekryteringsmässa i Hamburg. De sökte kirurger och det var så vi hamnade i Sverige. Det beslutet har vi aldrig ångrat. Nu bor vi nära skogen och sjön, precis på en sådan plats som vi besökte på våra semesterresor.

På plats i Värmland blev Andrea erbjuden en tjänst som psykolog vid samma sjukhus och tack vare privat svenskundervisning och hjälpsamma kollegor kunde hon ta emot sina första patienter redan efter ett halvår.
– Som psykolog är språket mitt viktigaste verktyg och jag funderade många gånger på hur jag skulle klara av det. Men jag fick jättebra hjälp här, både av min arbetsgivare och av kollegor.

Stark teamkänsla och tillsammans utveckla verksamheten

Att arbeta på en liten ort har många fördelar. Andrea beskriver en stark teamkänsla och stora möjligheter att tillsammans kunna utveckla verksamheten.
– Vi känner varandra väl, vet vem i teamet som jobbar bäst med vilken fråga och kan på så vis hitta de bästa behandlingsåtgärderna för patienten. I små grupper föds oftast många idéer och närheten till chefen gör att vi snabbare kan testa nya arbetssätt. Jag arbetar i ett team med hög kompetens där det finns en nyfikenhet och en vilja att ta sig an nya utmaningar. 

Stor öppenhet för andra kulturer

I dag bor Andrea och hennes familj nära naturen, på en plats som är magiskt vacker. Hon beskriver hur de alltid känt sig välkomna, både av ortsbefolkningen och av Region Värmland.
– Region Värmland arbetar aktivt för att förebygga resursknappheten inom vissa yrkesgrupper och jag upplever stor öppenhet för andra kulturer. Man engagerar sig verkligen för att medarbetare från andra länder ska komma och jobba i Sverige, vilket jag tycker är fantastiskt. Nya medarbetare är alltid välkomna!

Se filmen med Andrea 

Välkommen att kontakta oss

Vill du veta mer om hur det är att arbeta som psykolog hos oss? Kontakta HR-konsult Karin Bäckman på karin.backman@regionvarmland.se.

Eller sök en av våra lediga tjänster.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?