Lediga jobb

Är du nyfiken på att jobba med oss? Tillsammans kan vi skapa livskvalitet i världsklass för Värmlands befolkning.

Finns det ingen tjänst som passar dig ute just nu är du välkommen att anmäla ditt intresse genom att skicka in en spontanansökan till intresseanmalan@regionvarmland.se.

Tjänstedesigner, Experio Lab, utvecklingsenheten, Karlstad

Arbetsplats:
Region Värmland ansvarar för hälso- och sjukvård inklusive tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik i Värmland. Tillsammans är vi nästan 8 000 medarbetare som arbetar för att du som bor och verkar här ska må så bra som möjligt, ha goda möjligheter till en god hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kulturaktiviteter, kollektivtrafik och infrastruktur. Och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig.

Vi söker nu tre stycken tjänste-/beteendedesigners/utvecklingsledare till Experio Lab som vill vara med och utveckla Region Värmlands tjänster och bidra till att bygga förmågan till att jobba med användarinvolvering med hjälp av tjänstedesign. Tjänsten ger också möjlighet till lärande och metodutveckling tillsammans med andra regioner genom ett strukturerat interregionalt samarbete.

Du är intresserad av att ge dig ut och i partnerskap med hälso- och sjukvårdens professioner och andra aktörer bidra i arbetet mot framtidens välfärdstjänster med utgångspunkt i användarnas behov.

Du kommer att arbeta i Experio Lab som är ett av flera kompetensområden inom utvecklingsenheten.

Utvecklingsenheten stödjer regionens verksamheter i att skapa framtidens hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, utbildnings- och kulturutbud. Det gör vi genom att stötta olika utvecklings- och innovationsuppdrag med kompetens inom process- och förändringsstöd, digitalisering, patient- och medarbetarinvolvering med hjälp av tjänstedesign (experio lab), innovationsstöd och projektstöd.

Utvecklingsenheten utvecklar också metoder och medarbetares kompetens och egenförmåga på utvecklingsområdet, bedriver aktiv omvärldsspaning, främjar innovation och sprider goda exempel.

Beskrivning:
Du kommer att träna och coacha vårdens medarbetare i att involvera patienter med hjälp av tjänstedesign. Du kommer också att driva utvecklings- och innovationsuppdrag tillsammans med patienter, medarbetare inom hälso- och sjukvården, andra offentliga aktörer, företag och akademi så väl lokalt och regionalt som nationellt.

Du kommer också att ha uppdrag av kortare karaktär, så som workshopledare, processledare, chefsstöd och så vidare.

Kvalifikationer:
Du som söker ska ha relevant akademisk utbildning med betoning på design/kommunikation/grafisk design/interaktionsdesign/beteendedesign/tjänstedesign eller motsvarande.

Vi tror att du har jobbat minst 3 år inom ditt kompetensområde.

Eftersom vi söker 3 tjänster letar vi efter en mångfald av erfarenheter och bakgrund som på olika sätt kan bidra med nya perspektiv på användarinvolvering, innovation och utveckling. Profiler så som normkritik, psykologi, hälsovetenskap, beteendevetenskap eller grafisk utformning som specialinriktningar är meriterande.

Du är säker på researcharbetet och dess metoder och verktyg. Du är också van vid att använda dig av olika kreativa metoder för att undersöka underliggande behov hos olika målgrupper. Du har kunskap och erfarenhet av att visulisera ditt arbete på olika kreativa sätt så som film, bilder, fysiska prorotyper och så vidare. Du är lyhörd och inkluderar andra genom ett pedagogiskt och empatiskt arbetssätt. Du har förmåga att hantera komplexa uppdrag med många inblandade parter samt att ha flera pågående uppdrag igång samtidigt. Du är också bra på och känner dig bekväm med att leda workshops och utbildningar av skiftande storlek. Du är van vid att kunna planera uppdrag/projekt och förhålla dig till deadlines och ekonomiska ramar.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Omfattning:
Heltid
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse
Ansök senast:
2019-01-20
Referensnummer:
Dnr RS/190037
Antal platser:
3
Kontaktperson:
Ida Kullgren, enhetschef utvecklingsenheten
 
054-61 74 67
 
Per Hanning, utvecklingsledare utveckl enheten samt funktionsansvarig Experio Lab
 
054-61 54 67
 
Facklig företrädare:
Fackliga representanter nås via växeln
 
054-61 50 00
 
Övrigt:
Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Publicerad:
2019-01-02
Sök jobbet här

Våra lediga tjänster