Till startsidan
Start / Jobb, utbildning & forskning / Jobba med oss / Lediga jobb / Specialistutbildningstjänster

Specialistutbildningstjänster

Specialistutbildningstjänst innebär att du som legitimerad sjuksköterska studerar på ett specialistutbildningsprogram med bibehållen lön.

Ansök via annons

Specialistutbildningstjänster är en viktig del i Region Värmlands strategi att erbjuda utvecklingsmöjligheter för sjuksköterskor. Specialistutbildningstjänster annonseras ut inom de områden som har behov av specialistsjuksköterskor två gånger per år, höst och vår.

Du som ansöker om en specialistutbildningstjänst ska vara legitimerad sjuksköterska med minst två års erfarenhet som sjuksköterska och tillsvidareanställd i Region Värmland. Annonserna till specialistutbildningstjänsterna läggs ut på regionens intranät när det är dags att söka.

För att vara aktuell för tjänsten ska du ha antagits till en högskola eller universitet där utbildningen ges. Du ska både söka din utbildning på universitet eller högskola samt lämna in en ansökan för specialistutbildningstjänst till Region Värmland. 

Om specialistutbildningstjänsten

  • Specialistutbildningstjänsten är kopplad till en specifik enhet.
  • Du får en individuell utbildningsplan med konkreta aktiviteter och en plan för framtida befattning inom ditt specialistområde.

Region Värmlands prioritering

Region Värmlands prioriteringar bygger på områden där fler specialistutbildade sjuksköterskor behövs nu och i framtiden.

Bättre integreringen av vetenskaplig teori och praktik

Genom specialistutbildningstjänsterna ska det verksamhetsintegrerade lärandet vara i fokus. Det ska också vara en tydlig koppling mellan teori och praktik och synliggöra hur regionen arbetar utifrån vetenskap och evidens.

Syftet med specialistutbildningstjänsterna är att Region Värmland ska klara patientens/invånarnas behov av specialiserad vår. Specialistutbildningstjänsterna ska också bidra till att öka vår attraktionskraft och underlätta rekrytering av nya sjuksköterskor samt utveckla och behålla medarbetare.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?