Till startsidan

Jobba med oss på bild- och funktionsdiagnostik

Vår verksamhet består av flera delar och vi har ett länsövergripande ansvar.

En person undersöks i en datortomograf.

Våra verksamheter

Radiologi

Vi finns på sjukhusen i Karlstad, Arvika och Torsby och på Region Värmlands vårdcentraler i Säffle och Kristinehamn. Vi utför undersökningar och behandlingar med hjälp av röntgen, ultraljud och magnetkamera. Vår personal består av röntgenläkare, röntgensjuksköterskor, undersköterskor och vårdadministratörer. Vi utför cirka 250 000 undersökningar varje år.

Så här jobbar vi

Hos oss roterar medarbetarna mellan de olika modaliteterna inom radiologi. Det kan betyda att vara på datortomografin ena dagen och akutkorridoren andra dagen. Vi är också en dygnet-runt-verksamhet. I Karlstad har vi 24/7-verksamhet och Arvika och Torsby har medarbetare beredskap. Rotationen ger en bredd i kunskaper och omväxlande arbetsdagar.

Vi har en struktur med både modalitetsansvariga och sektionsansvariga. Hos de modalitetsansvariga ligger till exempel handledaransvar, produktionsplanering, omvärldsspaning för framtida förbättringar med mera.

Mammografi

I Värmland finns mammografi på Centralsjukhuset i Karlstad. Vi som arbetar här är mammografiläkare och röntgensjuksköterskor. Vår verksamhet innefattar regelbundna hälsokontroller och undersökningar på patienter från hela länet som kommer på remiss. Vi har ett nära samarbete med Bröstcentrum, ända ner till lokaler där vi är grannar.

Klinisk fysiologi

Klinisk fysiologi finns på Centralsjukhuset i Karlstad och vi som arbetar här består bland annat av biomedicinska analytiker, läkare, undersköterskor och vårdadministratörer.

Genom våra undersökningar får vi mätdata som vi analyserar och tolkar för att därefter ge stöd för diagnos och ge underlag för behandling. Med undersökningarna kan vi också värdera resultat av insatt behandling och gradera funktionsnedsättning som följd av sjukdom eller olycksfall.

Hela bild- och funktionsdiagnostik är ISO-certifierad enligt ISO 9001.

Söker du kontaktuppgifter till vården?

På 1177.se finns kontaktuppgifter och öppettider till vården. Många ärenden kan du göra genom din mottagnings e-tjänster.

Din guide till vården i Värmland (1177.se)

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?