Till startsidan

Jobba med oss på bild- och funktionsdiagnostik

Radiologin i Värmland består av fem röntgenmottagningar och mammografi. Totalt är vi cirka 150 anställda.

Patient på väg igenom en röntgen.

Radiologi

Vi finns på sjukhusen i Karlstad, Arvika och Torsby och på Region Värmlands vårdcentraler i Säffle och Kristinehamn. Vi utför undersökningar och behandlingar med hjälp av röntgen, ultraljud och magnetkamera. Vår personal består av röntgenläkare, röntgensjuksköterskor, undersköterskor och vårdadministratörer. Vi utför cirka 160 000 undersökningar varje år och arbetar helt utifrån remiss.

Mammografi

Du hittar mammografin på Centralsjukhuset i Karlstad. Vi som arbetar här är mammografiläkare och röntgensjuksköterskor. Vi erbjuder regelbundna hälsokontroller med 1,5-2 års mellanrum till alla kvinnor 40-74 år i Värmland. Vi utför också mammografiundersökningar på patienter från hela länet som kommer på remiss från läkare. Mammografiläkare ger patienterna besked om undersökningsresultatet och remitterar dem vid behov till bröstkirurg för vidare utredning. För alla kvinnor som själva upptäcker en knöl eller något annat avvikande i ett bröst finns möjligheten att ringa direkt till bröstcentrum. 

Klinisk fysiologi

Klinisk fysiologi finns på Centralsjukhuset i Karlstad och vi som arbetar här består bland annat av biomedicinska analytiker, läkare, undersköterskor och vårdadministratörer.

Genom våra undersökningar får vi mätdata som vi analyserar och tolkar för att därefter ge stöd för diagnos och ge underlag för behandling. Med undersökningarna kan vi också värdera resultat av insatt behandling och gradera funktionsnedsättning som följd av sjukdom eller olycksfall.

 

Söker du kontaktuppgifter till vården?

1177.se finns telefonnummer, öppettider och e-tjänster till Region Värmlands alla vårdmottagningar.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Till toppen