Värmland läser

Om projektet

Värmland läser har som mål att fler människor i Värmland ska ha tillgång till ett rikt språk. Projektet vill bidra till att stärka och utveckla läsförståelse genom ökat läsande i Värmland. Fokus ligger på läsfrämjande insatser.

Kontaktperson är projektledare Åsa Ranung. asa.ranung@regionvarmland.se

Vill du bli en läsfrämjare?

Gör läsare av läskunniga. Öppna dörrar till olika typer av texter för den som inte läser eller lyssnar. Ge fler möjlighet till en konstnärlig upplevelse genom litteraturen.

Bli en läsfrämjare!

Länkar och dokumentation

Det finns mängder med bra information om läsfrämjande på nätet. Här hittar du länkar och dokumentation rekommenderade av Värmland läser.

Länkar
Dokumentation

Inbjudan Tvärdrag

Drömmen är att hela Värmland läser! Välkommen till Kick off för Tvärdrag för läsfrämjande.

Språk, demokrati och hälsa

Save the date 29 oktober. Planeringen är igång inför nästa mötesplats som ska handla om språk, demokrati och hälsa. Parallellt jobbar vi med dokumentationen av mötesplats Läsklyftan. Varför är läsförståelse viktigt? Möt föreläsaren Zara Hedelin och några av deltagarna i filmade intervjuer.

Välkommen till en dag om bibliotekens framtida roll

Ta chansen att påverka kommande värmlandsstrategi och regional biblioteksplan.

Läsklyftan

Välkommen till en dag där läsklyftan står i fokus. Utan ord kan du inte uttrycka din åsikt eller argumentera för den. Det är svårt att tolka och förstå information. Utan ord kan du helt enkelt inte delta i samhällsutvecklingen och det är lätt att hamna i utanförskap.