Till startsidan
Start / Hälsa & vård / Patienthotell / Guldkornet kök och kafé

Guldkornet kök och kafé

På Patienthotellets restaurang Guldkornet serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.

Potatisar

Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.

För mer information och menyförslag kan du kontakta oss på telefonnummer:
010-834 83 08 eller ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se.

Aktuella erbjudanden advent, jul och nyår

Guldkornet kök och café på Patienthotellet har under december ett antal erbjudanden för beställning och avhämtning.

Se mer information nedan för respektive erbjudande.

Här kommer ett erbjudande på en liten försmak av julens godsaker för avhämtning på Guldkornet kök och café på Patienthotellet mellan 7-17 december.

Ring eller maila oss senast 3 dagar innan man vill ha beställningen.

Adventstallrik 185 kronor

Matjessill, inlagd sill, senapssill, dillpotatis, västerbottenost, gravad lax med hovmästarsås, varmrökt lax med romsås, ägghalvor med räkor & dill, julskinka med senap, rökt bog, rostbiff, rödbetssallad, smör och bröd.

Risá la malta med jordgubbsås + 50 kronor.

Erbjudande - Adventstallrik (pdf för utskrift) Pdf, 1 MB.

Telefon: 010-8348308
e-post: ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se

Vi på Patienthotellet vill samtidigt passa på att önska en god advent.

Här kommer ett erbjudande på en liten försmak av julens godsaker för avhämtning på Guldkornet kök och café på Patienthotellet mellan 7-17 december.

Ring eller maila oss senast 5 dagar innan man vill ha beställningen.

Julbuffé 295 kronor/person - minsta beställning 25 personer

Matjessill med tillbehör, inlagd sill, pepparrots sill med äpple och purjolök, västerbottenost, dillpotatis, ägghalvor med skagen, gravad lax med hovmästarsås, rökt lax med romsås, julskinka med senap, rostbiff, rökt bog, viltkorv, rödbetssallad, köttbullar, prinskorv, jansons frestelse, omelette med champinjon stuvning, rödkål smör och bröd.

Risá la malta med jordgubbsås + 50 kronor/person

Erbjudande - Julbuffé (pdf för utskrift) Pdf, 1 MB.

Telefon: 010-8348308
e-post: ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se

Vi på Patienthotellet vill även passa på att önska alla våra gäster en god jul och gott nytt år!

Vi närmar oss helgerna med stormsteg!

Till dig som jobbar på jul och nyårsafton erbjuder Guldkornet kök och café följande för avhämtning.

Jägarkryddad laxfilé från Lillängen samt rostbiff med örter & vitlök från Skafferi Värmland, picklad gulbeta samt sallads på potatis, parmesanost, rosmarin, timjan och krasse.

Dessert: Ris à la Malta med jordgubbsås och rostad mandel.

Samt dryck

Pris: 270 kronor

Jul och Nyårserbjudande (pdf för utskrift) Pdf, 1 MB.

Ring eller maila oss och beställ senast 19 december för julafton och 27 december för nyår.

Telefon: 010-8348308
e-post: ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se

Vi på Patienthotellet vill även passa på att önska alla våra gäster en god jul och gott nytt år!

Matsedlar Guldkornet kök och kafé

Måndag

Lasagne med basilika och mozzarella

Sötpotatisplättar ugnsbakad vitkål med gräddig tomat och chilisås

Tisdag

Sidfläsk med löksås alt nävgröt och lingon

Bönbiffar med fetaost, soltorkade tomater och basilika

Onsdag

Kycklingbiffar m citron och gräslöksås

Pasta med vegetarisk bolognese, örter och parmesan

Torsdag

Stekt fiskfilé med skarpsås och citron

Blomkålsbiffar med currysås och klytfpotatis

Fredag

Schnitzel med rödvinssås samt rostad potatis och örter

Fiskfilé med färska grönsaker och vitvinssås med gräslök

Lördag

Färsbiffar med dragonsås och vitlöksstekt potatis

Söndag

Kyckling med bbq-sås och ugnsbakad potatis

Måndag

Kycklinglår med färska grönsaker i currysås och ris

Biffar på åkerböna och rotselleri med broccoli samt gräddsås

Tisdag

Stekt sidfläsk med rårakor& lingon från Torfolk Gård

Vegetarisk lasagne med basilika och mozzarella

Onsdag

Älgfärsbiffar med lingongräddsås och potatismos

Morotsbiffar med grönsaker, champinjon & dragonsås

Torsdag

Fiskfilé med gräslöksås och citron

Zucchini biffar med mozzarella & vitlöksdipp

Fredag

Kyckling med dragonsås och blomkål

Fiskgratäng med färska grönsaker i vitvinssås med dill

Lördag

Fiskfilé med citron, äpple, kapris och purjolök

Söndag

Varm rostbiff med rödvinssås och potatisgratäng

Guldkornets buffémeny

Buffé och andra goda små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med! Minsta antal för alla bufféer utom den kallskurna är 20 personer. 

Beställ på telefon 010-8348308 eller mejla till ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se

För utskrift: Guldkornets buffémeny (pdf) Pdf, 3 MB.

Bröd

  • Grov eller ljus fralla med pålägg - 30 kronor
  • Filmjölkslimpa med pålägg - 32 kronor

Fyra fina snittar - 25 kronor/styck

  • Kallrökt laxrulle
  • Ädelost med päronconfit
  • Salami och soltorkad tomat
  • Räk och dill

Tre sorters mackor

  • Matig macka - 69 kronor
  • Matigare macka - 79 kronor
  • Matigast macka - 89 kronor

Paj med sallader (3 portioner) - 260 kronor/styck

  • Kycklingpaj
  • Köttfärspaj
  • Räkpaj
  • Fetaost och salamipaj
  • Vegetarisk paj

Soppa med hembakt bröd och ost - 89 kronor/portion

  • Skaldjurssoppa
  • Svampsoppa

Fyra olika sallader

  • Grekisk sallad med feta och oliv - 89 kronor
  • Brie och salamisallad - 99 kronor
  • Kycklingsallad - 99 kronor
  • Räksallad - 110 kronor

Smörgåstårta - 80 kronor/portion

(Minsta antal 15 portioner)

Att dricka till

  • Kaffe, te - 20 kronor
  • Lättöl, mineralvatten - 20 kronor
  • Juice, cider - 20 kronor

Fikabröd

  • Bulle - 25 kronor
  • Kaka - 25–35 kronor
  • Fruktfat - 25 kronor

  • Grillad lax med gremolata, cocktailtomater och parmesanost
  • Mjukbakad biff med fänkålsfrön, timjan och svartpeppar
  • Majskyckling med spenat, prästost, cashewnötter och citron
  • Broccoli och brieostpaj med tomat, purjolök samt basilika
  • Tabbouleh på couscous
  • Quinoa med picklad rödlök, sparris, blomkål och räkor
  • Honungsmelon, fetaost, granatäpplen och balsamico
  • Hummus med persilja och nötter
  • Bröd med fänkålsfrön och kummin

Pris: 295 kronor per person

  • Salami och lufttorkad skinka
  • Kycklingfilé med parmesan, persilja och vitlök
  • Pastasallad med handskalade räkor och pesto
  • Fetaostpaj med kalamataoliver
  • Fina oliver och soltorkade tomater
  • Hembakad focaccia med tapenade
  • Kronärtskockssallad
  • Italienska ostar, äppelchutney färska frukter och kex
  • Tomatsallad, ruccolasallad och marinerade färska champinjoner

Pris: 260 kronor per person

Chokladpannacotta med kanderade mandlar och hallon
Pris: 70 kronor per person

  • Jordärtskocka med, äpple, citron, valnötter och ärtskott
  • Broccoli med rostade melonkärnor, pinjenötter och sötpotatis
  • Harissamorötter med couscous och thahini
  • Grillad sparris med quinoa, honung och getostcrème
  • Rotfruktssallad med rosmarin och parmesan
  • Bönbiffar med majs och jalapenos, citron och vitlökssås
  • Bröd med vallmofrö, pumpa och solroskärnor
  • Hummus

Pris: 270 kronor per person

  • Tre sorters kallskuret
  • Potatissallad alternativt potatisgratäng
  • Tomatsallad
  • Marinerade färska champinjoner
  • Vitlökscrème
  • Blandsallad
  • Hembakat bröd och smör

Pris: 160 kronor per person

Prisinformation

  • Frukost: 78 kronor
  • Lunch vardag: 98 kronor
  • Lunch helg: 108 kronor
  • Middag: 83 kronor

Till dig som äter ofta erjuder vi 10 lunchkuponger för 900 kronor.

Öppettider

Frukost

Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30

Lunch

Måndag–fredag: 11.30–13.30
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30

Middag

Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30

Kafé och kiosk

Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.

Receptionskiosk finns för hotellets gäster.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Till toppen