Till startsidan
Start / Hälsa & vård / Patienthotell / Guldkornet kök och kafé

Guldkornet kök och kafé

På Patienthotellets restaurang Guldkornet serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.

Potatisar

Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.

För mer information och menyförslag kan du kontakta oss på telefonnummer:
010-834 83 08 eller ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se.

Matsedlar Guldkornet kök och kafé

Måndag

  • Vegetarisk: Zucchini och morotsbiffar med fetaost och rostade rödbetor
  • Kolja med ägg och persiljesås
  • Nötfärsbiffar grönpepparsås och klyftpotatis
  • Sallader: Kyckling eller rökt lax

Tisdag

  • Vegetarisk: Quinoabiffar med fetaost, soltorkade, tomater och purjolök
  • Stekt sidfläsk med stuvad vitkål
  • Kyckling i currysås med färska grönsaker
  • Sallader: Kyckling eller rökt lax

Onsdag

  • Vegetarisk: Pasta med grillade grönsaker, linser, örter och tomat
  • Parmesanost panerad kolja med tomat och gräslöksås
  • Sallader: Kyckling eller rökt lax

Torsdag

  • Vegetarisk: Biffar på åkerböna med rostade grönsaker och potatismos
  • Köttfärslimpa med champinjon och gräslökssås
  • Årtsoppa med pannkakor, grädde och sylt
  • Sallader: Kyckling eller rökt lax

Fredag

  • Vegetarisk: Kockens val
  • Majskyckling med sås på rostad maj och vitlök
  • Fiskgryta med färska grönsaker, chili, lime, kokos och koriander
  • Kyckling eller rökt lax

Lördag

Wallenbergare med potaismos och gröna ärtor

Söndag

Skinkstek med äppelmos och äppelcidersås

Måndag

  • Vegetarisk: Pasta med bönor, grillade grönsaker, citron, vitlök och kapris
  • Pannbiff med stekt lök och gräddsås
  • Opera strömming med lingon och bryntsmör
  • Sallader: Kyckling eller rökt lax

Tisdag

  • Vegetarisk: Sötpotatis plättar med solrosskott och lime yoghurt
  • Rimmat sidfläsk med raggmunk och lingon
  • Kyckling i gröncurry limeblad, vitlök och koriander
  • Sallader: Kyckling eller rökt lax

Onsdag

  • Vegetarisk: Kikärtsbiffar gurksallad med vitlök och mynta
  • Schnitzel med bearnaisesås och klyftpotatis
  • Sallader: Kyckling eller rökt lax

Torsdag

  • Vegetarisk: Lasagne med körsbärstomat och parmesan
  • Kyckling flygande Jakob
  • Alexander Witts gulaschsoppa med smetana, pannkakor, sylt och grädde
  • Sallader: Kyckling eller rökt lax

Fredag

  • Vegetarisk: Kockens val
  • Fläskfilè med grönpeppar och champinjoner
  • Nasi goreng på kyckling med stekt ägg
  • Kyckling eller rökt lax

Lördag

Nötfärsbiffar med kantarellsås

Söndag

Torsk med sandefjordsås med dill och rom

Måndag

  • Vegetarisk: Blomkåls biffar gurksallad med vitlök yoghurt
  • Lasagne med parmesanost
  • Kolja med skarpsås och citron
  • Sallader: Kyckling eller rökt lax

Tisdag

  • Vegetarisk: Rödbetsbiffar med västerbotten ost och rårakor
  • Stekt sidfläsk med rårakor och lingon
  • Kyckling i grön curry lime, med färska grönsaker och kokos
  • Sallader: Kyckling eller rökt lax

Onsdag

  • Vegetarisk: Bönbiffar med vitlöks rostade grönsaker
  • Parmesanost panerad kyckling med sås på soltorkade tomater och örter
  • Sallader: Kyckling eller rökt lax

Torsdag

  • Vegetarisk: Morotsbiffar med fetaost och rostade solroskärnor
  • Ostgratinerad falukorv med tomat, lök, senap och sambal oelek
  • Bouef bourguignon
  • Sallader: Kyckling eller rökt lax

Fredag

  • Vegetarisk: Kockens val
  • Tortillas fyllda med kyckling, färska grönsaker och chiliaioli
  • Fiskgryta med färska grönsaker i hummersås
  • Kyckling eller rökt lax

Lördag

Schnitzel fylld med ost och rökt bog, rödvinssås gröna ärtor

Söndag

Slottsstek med gräddsås och pressgurka

Måndag

  • Vegetarisk: Biffar på ärtfärs fänkål, svamp och purjolök
  • Kyckling lasagne med tomat & parmesan
  • Sej rygg med vitvinssås, basilikaolja och färska grönsaker
  • Sallader: Kyckling eller rökt lax

Tisdag

  • Vegetarisk: Linsbiffar med svartrot, morötter och pumpakärnor
  • Stekt sidfläsk med persilje stuvade morötter
  • Gulasch på högrev med potatismos
  • Sallader: Kyckling eller rökt lax

Onsdag

  • Vegetarisk: Tortillas fylld med åkerbönor och färska grönsaker samt chilicrème
  • Pannbiff med stektlök, gräddsås och lingon
  • Sallader: Kyckling eller rökt lax

Torsdag

  • Vegetarisk: Quinoabiffar med fetaost, soltorkade tomater och purjolök
  • Ärtsoppa med rimmad bog, senap och pannkakor
  • Panerad fiskfilé med romsås och citron
  • Sallader: Kyckling eller rökt lax

Fredag

  • Vegetarisk: Kockens val
  • Cajun krydad kotlettrad med råstekt purjolöks potatis
  • Kyckling wok med chili creme
  • Kyckling eller rökt lax

Lördag

Grekiska färsbiffar med fetaost, spiskummin, vitlök och tomat

Söndag

Wallenbergare med potatismos och lingon

Måndag

  • Vegetarisk: Lasagne på åkerbönor och västerbottenost
  • Grönpeppar biffar med gräddsås och lingon
  • Opera strömming med potatismos
  • Sallader: Kyckling eller rökt lax

Tisdag

  • Vegetarisk: Zucchinibiffar med fetaost, tomat och basilikasås
  • Stekt sidfläsk med löksås eller nävgröt och lingon
  • Kyckling i currysås med färska grönsaker
  • Sallader: Kyckling eller rökt lax

Onsdag

  • Vegetarisk: Blomkålsbiffar med gurkraita
  • Köttfärslimpa med champinjoner i gräddig tomatsås
  • Sallader: Kyckling eller rökt lax

Torsdag

  • Vegetarisk: Pasta med grillade grönsaker, bönor och sås på soltorkade
    tomater
  • Panerad kolja med dill och gräslöksås samt citron
  • Isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor
  • Sallader: Kyckling eller rökt lax

Fredag

  • Vegetarisk: Kockens val
  • Chicken kiev med haricots verts och potatismos
  • Ugnsbakad fiskfilé med tärnade grönsaker och basilika
  • Kyckling eller rökt lax

Lördag

Viltfärsbiffar med kantarellsås och rödlöksmarmelad

Söndag

Rostbiff med potatisgratäng och rödvinssås

Guldkornets buffémeny

Buffé och andra goda små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med! Minsta antal för alla bufféer utom den kallskurna är 20 personer. 

Beställ på telefon 010-834 83 08 eller mejla till ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se

För utskrift: Guldkornets buffémeny (pdf) Pdf, 3 MB.

Bröd

  • Grov eller ljus fralla med pålägg - 30 kronor
  • Filmjölkslimpa med pålägg - 32 kronor

Fyra fina snittar - 25 kronor/styck

  • Kallrökt laxrulle
  • Ädelost med päronconfit
  • Salami och soltorkad tomat
  • Räk och dill

Tre sorters mackor

  • Matig macka - 69 kronor
  • Matigare macka - 79 kronor
  • Matigast macka - 89 kronor

Paj med sallader (3 portioner) - 260 kronor/styck

  • Kycklingpaj
  • Köttfärspaj
  • Räkpaj
  • Fetaost och salamipaj
  • Vegetarisk paj

Soppa med hembakt bröd och ost - 89 kronor/portion

  • Skaldjurssoppa
  • Svampsoppa

Fyra olika sallader

  • Grekisk sallad med feta och oliv - 89 kronor
  • Brie och salamisallad - 99 kronor
  • Kycklingsallad - 99 kronor
  • Räksallad - 110 kronor

Smörgåstårta - 80 kronor/portion

(Minsta antal 15 portioner)

Att dricka till

  • Kaffe, te - 20 kronor
  • Lättöl, mineralvatten - 20 kronor
  • Juice, cider - 20 kronor

Fikabröd

  • Bulle - 25 kronor
  • Kaka - 25–35 kronor
  • Fruktfat - 25 kronor

  • Grillad lax med gremolata, cocktailtomater och parmesanost
  • Mjukbakad biff med fänkålsfrön, timjan och svartpeppar
  • Majskyckling med spenat, prästost, cashewnötter och citron
  • Broccoli och brieostpaj med tomat, purjolök samt basilika
  • Tabbouleh på couscous
  • Quinoa med picklad rödlök, sparris, blomkål och räkor
  • Honungsmelon, fetaost, granatäpplen och balsamico
  • Hummus med persilja och nötter
  • Bröd med fänkålsfrön och kummin

Pris: 295 kronor per person

  • Salami och lufttorkad skinka
  • Kycklingfilé med parmesan, persilja och vitlök
  • Pastasallad med handskalade räkor och pesto
  • Fetaostpaj med kalamataoliver
  • Fina oliver och soltorkade tomater
  • Hembakad focaccia med tapenade
  • Kronärtskockssallad
  • Italienska ostar, äppelchutney färska frukter och kex
  • Tomatsallad, ruccolasallad och marinerade färska champinjoner

Pris: 260 kronor per person

Chokladpannacotta med kanderade mandlar och hallon
Pris: 70 kronor per person

  • Jordärtskocka med, äpple, citron, valnötter och ärtskott
  • Broccoli med rostade melonkärnor, pinjenötter och sötpotatis
  • Harissamorötter med couscous och thahini
  • Grillad sparris med quinoa, honung och getostcrème
  • Rotfruktssallad med rosmarin och parmesan
  • Bönbiffar med majs och jalapenos, citron och vitlökssås
  • Bröd med vallmofrö, pumpa och solroskärnor
  • Hummus

Pris: 270 kronor per person

  • Tre sorters kallskuret
  • Potatissallad alternativt potatisgratäng
  • Tomatsallad
  • Marinerade färska champinjoner
  • Vitlökscrème
  • Blandsallad
  • Hembakat bröd och smör

Pris: 160 kronor per person

Prisinformation

  • Frukost: 83 kronor
  • Lunch vardag: 115 kronor
  • Lunch helg: 120 kronor
  • Middag: 85 kronor

Öppettider

Frukost

Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30

Lunch

Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30

Middag

Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30

Kafé och kiosk

Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.

Receptionskiosk finns för hotellets gäster.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?