Till startsidan
Start /Hälsa & vård /Patienthotell /Guldkornet kök och kafé

Guldkornet kök och kafé

På Patienthotellets restaurang Guldkornet serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.

Potatisar

Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.

För mer information och menyförslag kan du kontakta oss på telefonnummer:
010-834 83 08 eller ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se.

Matsedlar Guldkornet kök och kafé

Måndag

  • Vegetariskt: Lasagne på åkerbönor och västerbottenost.
  • Grönpeppar biffar med champinjon och gräslöksås.
  • Sejrygg i pepparrotsås, färska grönsaker och dill.

Tisdag

  • Vegetariskt: Zucchinibiffar med fetaost, tomat & basilikasås
  • Stekt sidfläsk med rårakor och lingon från Torfolk Gård.
  • Kyckling i currysås med färska grönsaker.

Onsdag

  • Vegetariskt: Blomkålsbiffar med persiljestuvad vitkål.
  • Parmesanost panerad kyckling med basilikasås.

Torsdag

  • Vegetariskt: Pasta med grillade grönsaker, bönor och sås på soltorkade tomater.
  • Panerad sejrygg med dill- och gräslöksås samt citron.
  • Ugnsbakad falukorv med lök, tomat, senap och ost.

Fredag

  • Vegetariskt: Kockens val
  • Chicken kiev med haricots verts och potatismos.
  • Torsk med äggsås.

Lördag

Hjortfärs biffar med pepparsås, stekt svamp och gelé.

Söndag

Ungsrostrad kyckling purjolöks potatis och grillade grönsaker.

Måndag

  • Vegetariskt: Biffar på ärtfärs fänkål, svamp och purjolök
  • Skånsk kalops med inlagda rödbetor
  • Stekt kyckling med fransk senapsgräddsås och broccoli

Tisdag

  • Vegetariskt: Linsbiffar med svartrot, stuvade morötter och pumpa kärnor
  • Stekt sidfläsk med löksås alternativt stuvade morötter
  • Kyckling i rödcurry med vitlök, chili, lime och färska grönsaker

Onsdag

  • Vegetariskt: Tortillas fylld med åkerbönor och färska grönsaker
  • Fläsk schnitzel med rödvinssås och gröna ärtor

Torsdag

  • Vegetariskt: Bönbiffar med vitlöksrostade grönsaker
  • Pannbiff med stektlök, gräddsås och lingon
  • Fiskgratäng med färska grönsaker, dill och gräslök

Fredag

  • Vegetariskt: Kockens val
  • Marinerad fläskkarré med pepparsås och rostad potatis
  • Jambalaya med färska grönsaker, kyckling, chorizo och räkor

Lördag

Slottsstek med svartvinbärs gelé och pressgurka

Söndag

Tjälknöl med lingongrädde och potatisgratäng

Måndag

  • Vegetariskt: Mbowa afrikansk gryta på grönsaker, bönor och kokos
  • Lasagne med tomat och parmesan
  • Panerad kyckling med dragonsås

Tisdag

  • Vegetariskt: Morotsbiffar med stuvad vitkål och rostade pumpakärnor
  • Ugnsbakad fiskfilé med fänkål, morot, räkor, dill och gräslök
  • Stekt sidfläsk med rårakor och lingon från Torfolk Gård

Onsdag

  • Vegetariskt: Tortillas fylld med bönor och färska grönsaker samt chilicrème
  • Kyckling orange med purjolök och rostade sesamfrön med jasminris

Torsdag

  • Vegetariskt: Blomkålsbiffar gurksallad med vitlök och yoghurt
  • Ugnsbakad falukorv med tomat, lök, senap och grädde
  • Stekt fiskfilé med skarpsås och citron

Fredag

  • Vegetariskt: Kockens val
  • Pannbiff med gräddsås och lingon från Torfolk Gård
  • Fiskgratäng med färska grönsaker och vitvinssås

Lördag

Biffstroganoff med tomat, champinjoner och timjan

Söndag

Porterstek med gelé och brysselkål

Guldkornets buffémeny

Buffé och andra små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med! Minsta antal för alla bufféer utom den kallskurna är 20 personer.

Beställ på telefon 010-834 83 08 eller mejla till ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se

För utskrift: Guldkornets buffémeny (pdf) Pdf, 3 MB.

Bröd

  • Grov eller ljus fralla med pålägg - 30 kronor
  • Filmjölkslimpa med pålägg - 32 kronor

Fyra fina snittar - 25 kronor/styck

  • Kallrökt laxrulle
  • Ädelost med päronconfit
  • Salami och soltorkad tomat
  • Räk och dill

Tre sorters mackor

  • Matig macka - 69 kronor
  • Matigare macka - 79 kronor
  • Matigast macka - 89 kronor

Paj med sallader (3 portioner) - 260 kronor/styck

  • Kycklingpaj
  • Köttfärspaj
  • Räkpaj
  • Fetaost och salamipaj
  • Vegetarisk paj

Soppa med hembakt bröd och ost - 89 kronor/portion

  • Skaldjurssoppa
  • Svampsoppa

Fyra olika sallader

  • Grekisk sallad med feta och oliv - 89 kronor
  • Brie och salamisallad - 99 kronor
  • Kycklingsallad - 99 kronor
  • Räksallad - 110 kronor

Smörgåstårta - 80 kronor/portion

(Minsta antal 15 portioner)

Att dricka till

  • Kaffe, te - 20 kronor
  • Lättöl, mineralvatten - 20 kronor
  • Juice, cider - 20 kronor

Fikabröd

  • Bulle - 25 kronor
  • Kaka - 25–35 kronor
  • Fruktfat - 25 kronor

  • Grillad lax med gremolata, cocktailtomater och parmesanost
  • Mjukbakad biff med fänkålsfrön, timjan och svartpeppar
  • Majskyckling med spenat, prästost, cashewnötter och citron
  • Broccoli och brieostpaj med tomat, purjolök samt basilika
  • Tabbouleh på couscous
  • Quinoa med picklad rödlök, sparris, blomkål och räkor
  • Honungsmelon, fetaost, granatäpplen och balsamico
  • Hummus med persilja och nötter
  • Bröd med fänkålsfrön och kummin

Pris: 295 kronor per person

  • Salami och lufttorkad skinka
  • Kycklingfilé med parmesan, persilja och vitlök
  • Pastasallad med handskalade räkor och pesto
  • Fetaostpaj med kalamataoliver
  • Fina oliver och soltorkade tomater
  • Hembakad focaccia med tapenade
  • Kronärtskockssallad
  • Italienska ostar, äppelchutney färska frukter och kex
  • Tomatsallad, ruccolasallad och marinerade färska champinjoner

Pris: 260 kronor per person

Chokladpannacotta med kanderade mandlar och hallon
Pris: 70 kronor per person

  • Jordärtskocka med, äpple, citron, valnötter och ärtskott
  • Broccoli med rostade melonkärnor, pinjenötter och sötpotatis
  • Harissamorötter med couscous och thahini
  • Grillad sparris med quinoa, honung och getostcrème
  • Rotfruktssallad med rosmarin och parmesan
  • Bönbiffar med majs och jalapenos, citron och vitlökssås
  • Bröd med vallmofrö, pumpa och solroskärnor
  • Hummus

Pris: 270 kronor per person

  • Tre sorters kallskuret
  • Potatissallad alternativt potatisgratäng
  • Tomatsallad
  • Marinerade färska champinjoner
  • Vitlökscrème
  • Blandsallad
  • Hembakat bröd och smör

Pris: 160 kronor per person

Prisinformation

  • Frukost: 83 kronor
  • Lunch vardag: 115 kronor
  • Lunch helg: 120 kronor
  • Middag: 85 kronor

Öppettider

Frukost

Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30

Lunch

Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30

Middag

Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30

Kafé och kiosk

Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.

Receptionskiosk finns för hotellets gäster.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?