Guldkornet kök och kafé
På Patienthotellets restaurang Guldkornet serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.
Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.
När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.
För mer information och menyförslag kan du kontakta oss på telefonnummer:
010-834 83 08 eller ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se.
Matsedlar Guldkornet kök och kafé
Vecka 26 (24-30 juni)
Måndag
- Vegetarisk: Mbowa Afrikansk gryta med grönsaker, bönor och kokos
- Skånsk kalops med inlagda rödbetor och färskpotatis
- Kyckling eller rökt lax
Tisdag
- Vegetarisk: Biffar på gråärta västerbottenost gräslök och rostad blomkål
- Panerad fiskfilé med dansk remouladsås och citron
- Kyckling eller rökt lax
Onsdag
- Vegetarisk: Blomkålsbiffar med gräslök och ugnsbakade morötter
- Cajunkryddad kyckling med sås på rostad majs och vitlök
- Kyckling eller rökt lax
Torsdag
- Vegetarisk: Lasagne på färska grönsaker åkerböna och örter
- Kolja med dill och gräslöksmajonnäs med citron
- Kyckling eller rökt lax
Fredag
- Vegetarisk: Kockens val
- Rosmarinskryddad kotlettrad med stekt potatis och dragonsås
- Kyckling eller rökt lax
Lördag
Panerad fiskfilé med dill- och gräslöksås
Söndag
Biffstroganoff med svamp, timjan och tomat
Vecka 27 (1-7 juli)
Måndag
- Vegetarisk: Rödbetsbiffar med fetaost och rostade solroskärnor
- Dagens: Lasagne med parmesanost och körsbärstomater
- Sallader: Kyckling eller rökt lax
Tisdag
- Vegetarisk: Lasagne på baljväxter, aubergine och tomat
- Dagens: Kycklingbiffar med citron och gräslöksås
- Sallader: Kyckling eller rökt lax
Onsdag
- Vegetarisk: Morotsbiffar med rostade pumpakärnor
- Dagens: Färsbiffar med pepparsås och rostad färskpotatis
- Sallader: Kyckling eller rökt lax
Torsdag
- Vegetarisk: Kockens val
- Dagens: Timjan- och citronkyckling med grönpepparsås
- Sallader: Kyckling eller rökt lax
Fredag
Stängt
Lördag
Stängt
Söndag
Stängt
Guldkornets buffémeny
Buffé och andra goda små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med! Minsta antal för alla bufféer utom den kallskurna är 20 personer.
Beställ på telefon 010-834 83 08 eller mejla till ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se
För utskrift: Guldkornets buffémeny (pdf) Pdf, 3 MB.
Gott och enkelt att ta med
Bröd
- Grov eller ljus fralla med pålägg - 30 kronor
- Filmjölkslimpa med pålägg - 32 kronor
Fyra fina snittar - 25 kronor/styck
- Kallrökt laxrulle
- Ädelost med päronconfit
- Salami och soltorkad tomat
- Räk och dill
Tre sorters mackor
- Matig macka - 69 kronor
- Matigare macka - 79 kronor
- Matigast macka - 89 kronor
Paj med sallader (3 portioner) - 260 kronor/styck
- Kycklingpaj
- Köttfärspaj
- Räkpaj
- Fetaost och salamipaj
- Vegetarisk paj
Soppa med hembakt bröd och ost - 89 kronor/portion
- Skaldjurssoppa
- Svampsoppa
Fyra olika sallader
- Grekisk sallad med feta och oliv - 89 kronor
- Brie och salamisallad - 99 kronor
- Kycklingsallad - 99 kronor
- Räksallad - 110 kronor
Smörgåstårta - 80 kronor/portion
(Minsta antal 15 portioner)
Att dricka till
- Kaffe, te - 20 kronor
- Lättöl, mineralvatten - 20 kronor
- Juice, cider - 20 kronor
Fikabröd
- Bulle - 25 kronor
- Kaka - 25–35 kronor
- Fruktfat - 25 kronor
Buffé Guldkornet
- Grillad lax med gremolata, cocktailtomater och parmesanost
- Mjukbakad biff med fänkålsfrön, timjan och svartpeppar
- Majskyckling med spenat, prästost, cashewnötter och citron
- Broccoli och brieostpaj med tomat, purjolök samt basilika
- Tabbouleh på couscous
- Quinoa med picklad rödlök, sparris, blomkål och räkor
- Honungsmelon, fetaost, granatäpplen och balsamico
- Hummus med persilja och nötter
- Bröd med fänkålsfrön och kummin
Pris: 295 kronor per person
Italiensk buffé
- Salami och lufttorkad skinka
- Kycklingfilé med parmesan, persilja och vitlök
- Pastasallad med handskalade räkor och pesto
- Fetaostpaj med kalamataoliver
- Fina oliver och soltorkade tomater
- Hembakad focaccia med tapenade
- Kronärtskockssallad
- Italienska ostar, äppelchutney färska frukter och kex
- Tomatsallad, ruccolasallad och marinerade färska champinjoner
Pris: 260 kronor per person
Chokladpannacotta med kanderade mandlar och hallon
Pris: 70 kronor per person
Vegetarisk buffé
- Jordärtskocka med, äpple, citron, valnötter och ärtskott
- Broccoli med rostade melonkärnor, pinjenötter och sötpotatis
- Harissamorötter med couscous och thahini
- Grillad sparris med quinoa, honung och getostcrème
- Rotfruktssallad med rosmarin och parmesan
- Bönbiffar med majs och jalapenos, citron och vitlökssås
- Bröd med vallmofrö, pumpa och solroskärnor
- Hummus
Pris: 270 kronor per person
Kallskuren buffé
- Tre sorters kallskuret
- Potatissallad alternativt potatisgratäng
- Tomatsallad
- Marinerade färska champinjoner
- Vitlökscrème
- Blandsallad
- Hembakat bröd och smör
Pris: 160 kronor per person
Prisinformation
- Frukost: 83 kronor
- Lunch vardag: 115 kronor
- Lunch helg: 120 kronor
- Middag: 85 kronor
Öppettider
Frukost
Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30
Lunch
Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30
Middag
Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30
Kafé och kiosk
Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.
Receptionskiosk finns för hotellets gäster.