Guldkornet kök och kafé
På Patienthotellets restaurang Guldkornet serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.
Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.
När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.
För mer information och menyförslag kan du kontakta oss på telefonnummer:
010-834 83 08 eller ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se.
Matsedlar Guldkornet kök och kafé
Vecka 46 (11-17 november)
Måndag
- Vegetariskt: Lasagne på åkerbönor och västerbottenost.
- Grönpeppar biffar med champinjon och gräslöksås.
- Sejrygg i pepparrotsås, färska grönsaker och dill.
Tisdag
- Vegetariskt: Zucchinibiffar med fetaost, tomat & basilikasås
- Stekt sidfläsk med rårakor och lingon från Torfolk Gård.
- Kyckling i currysås med färska grönsaker.
Onsdag
- Vegetariskt: Blomkålsbiffar med persiljestuvad vitkål.
- Parmesanost panerad kyckling med basilikasås.
Torsdag
- Vegetariskt: Pasta med grillade grönsaker, bönor och sås på soltorkade tomater.
- Panerad sejrygg med dill- och gräslöksås samt citron.
- Ugnsbakad falukorv med lök, tomat, senap och ost.
Fredag
- Vegetariskt: Kockens val
- Chicken kiev med haricots verts och potatismos.
- Torsk med äggsås.
Lördag
Hjortfärs biffar med pepparsås, stekt svamp och gelé.
Söndag
Ungsrostrad kyckling purjolöks potatis och grillade grönsaker.
Vecka 47 (18-24 november)
Måndag
- Vegetariskt: Biffar på ärtfärs fänkål, svamp och purjolök
- Skånsk kalops med inlagda rödbetor
- Stekt kyckling med fransk senapsgräddsås och broccoli
Tisdag
- Vegetariskt: Linsbiffar med svartrot, stuvade morötter och pumpa kärnor
- Stekt sidfläsk med löksås alternativt stuvade morötter
- Kyckling i rödcurry med vitlök, chili, lime och färska grönsaker
Onsdag
- Vegetariskt: Tortillas fylld med åkerbönor och färska grönsaker
- Fläsk schnitzel med rödvinssås och gröna ärtor
Torsdag
- Vegetariskt: Bönbiffar med vitlöksrostade grönsaker
- Pannbiff med stektlök, gräddsås och lingon
- Fiskgratäng med färska grönsaker, dill och gräslök
Fredag
- Vegetariskt: Kockens val
- Marinerad fläskkarré med pepparsås och rostad potatis
- Jambalaya med färska grönsaker, kyckling, chorizo och räkor
Lördag
Slottsstek med svartvinbärs gelé och pressgurka
Söndag
Tjälknöl med lingongrädde och potatisgratäng
Vecka 48 (25 november-1 december)
Måndag
- Vegetariskt: Mbowa afrikansk gryta på grönsaker, bönor och kokos
- Lasagne med tomat och parmesan
- Panerad kyckling med dragonsås
Tisdag
- Vegetariskt: Morotsbiffar med stuvad vitkål och rostade pumpakärnor
- Ugnsbakad fiskfilé med fänkål, morot, räkor, dill och gräslök
- Stekt sidfläsk med rårakor och lingon från Torfolk Gård
Onsdag
- Vegetariskt: Tortillas fylld med bönor och färska grönsaker samt chilicrème
- Kyckling orange med purjolök och rostade sesamfrön med jasminris
Torsdag
- Vegetariskt: Blomkålsbiffar gurksallad med vitlök och yoghurt
- Ugnsbakad falukorv med tomat, lök, senap och grädde
- Stekt fiskfilé med skarpsås och citron
Fredag
- Vegetariskt: Kockens val
- Pannbiff med gräddsås och lingon från Torfolk Gård
- Fiskgratäng med färska grönsaker och vitvinssås
Lördag
Biffstroganoff med tomat, champinjoner och timjan
Söndag
Porterstek med gelé och brysselkål
Guldkornets buffémeny
Buffé och andra små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med! Minsta antal för alla bufféer utom den kallskurna är 20 personer.
Beställ på telefon 010-834 83 08 eller mejla till ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se
För utskrift: Guldkornets buffémeny (pdf) Pdf, 3 MB.
Gott och enkelt att ta med
Bröd
- Grov eller ljus fralla med pålägg - 30 kronor
- Filmjölkslimpa med pålägg - 32 kronor
Fyra fina snittar - 25 kronor/styck
- Kallrökt laxrulle
- Ädelost med päronconfit
- Salami och soltorkad tomat
- Räk och dill
Tre sorters mackor
- Matig macka - 69 kronor
- Matigare macka - 79 kronor
- Matigast macka - 89 kronor
Paj med sallader (3 portioner) - 260 kronor/styck
- Kycklingpaj
- Köttfärspaj
- Räkpaj
- Fetaost och salamipaj
- Vegetarisk paj
Soppa med hembakt bröd och ost - 89 kronor/portion
- Skaldjurssoppa
- Svampsoppa
Fyra olika sallader
- Grekisk sallad med feta och oliv - 89 kronor
- Brie och salamisallad - 99 kronor
- Kycklingsallad - 99 kronor
- Räksallad - 110 kronor
Smörgåstårta - 80 kronor/portion
(Minsta antal 15 portioner)
Att dricka till
- Kaffe, te - 20 kronor
- Lättöl, mineralvatten - 20 kronor
- Juice, cider - 20 kronor
Fikabröd
- Bulle - 25 kronor
- Kaka - 25–35 kronor
- Fruktfat - 25 kronor
Buffé Guldkornet
- Grillad lax med gremolata, cocktailtomater och parmesanost
- Mjukbakad biff med fänkålsfrön, timjan och svartpeppar
- Majskyckling med spenat, prästost, cashewnötter och citron
- Broccoli och brieostpaj med tomat, purjolök samt basilika
- Tabbouleh på couscous
- Quinoa med picklad rödlök, sparris, blomkål och räkor
- Honungsmelon, fetaost, granatäpplen och balsamico
- Hummus med persilja och nötter
- Bröd med fänkålsfrön och kummin
Pris: 295 kronor per person
Italiensk buffé
- Salami och lufttorkad skinka
- Kycklingfilé med parmesan, persilja och vitlök
- Pastasallad med handskalade räkor och pesto
- Fetaostpaj med kalamataoliver
- Fina oliver och soltorkade tomater
- Hembakad focaccia med tapenade
- Kronärtskockssallad
- Italienska ostar, äppelchutney färska frukter och kex
- Tomatsallad, ruccolasallad och marinerade färska champinjoner
Pris: 260 kronor per person
Chokladpannacotta med kanderade mandlar och hallon
Pris: 70 kronor per person
Vegetarisk buffé
- Jordärtskocka med, äpple, citron, valnötter och ärtskott
- Broccoli med rostade melonkärnor, pinjenötter och sötpotatis
- Harissamorötter med couscous och thahini
- Grillad sparris med quinoa, honung och getostcrème
- Rotfruktssallad med rosmarin och parmesan
- Bönbiffar med majs och jalapenos, citron och vitlökssås
- Bröd med vallmofrö, pumpa och solroskärnor
- Hummus
Pris: 270 kronor per person
Kallskuren buffé
- Tre sorters kallskuret
- Potatissallad alternativt potatisgratäng
- Tomatsallad
- Marinerade färska champinjoner
- Vitlökscrème
- Blandsallad
- Hembakat bröd och smör
Pris: 160 kronor per person
Prisinformation
- Frukost: 83 kronor
- Lunch vardag: 115 kronor
- Lunch helg: 120 kronor
- Middag: 85 kronor
Öppettider
Frukost
Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30
Lunch
Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30
Middag
Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30
Kafé och kiosk
Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.
Receptionskiosk finns för hotellets gäster.