Till startsidan
Start / Hälsa & vård / Patienthotell / Guldkornet kök och kafé

Guldkornet kök och kafé

På Patienthotellets restaurang Guldkornet serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.

Potatisar

Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.

För mer information och menyförslag kan du kontakta oss på telefonnummer:
010-834 83 08 eller ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se.

Matsedlar Guldkornet kök och kafé

Måndag

  • Vegetarisk: Risottobiffar med fänkål, svamp och purjolök
  • Stekt köttfärs med färska grönsaker och ädelost med potatismos
  • Sejrygg med färska grönsaker och hummersås

Tisdag

  • Vegetarisk: Linser med blomkål, curry, spiskummin, färska grönsaker och koriander
  • Stekt sidfläsk med rårakor och lingon från Torfolk Gård
  • Kyckling med gröncurry, limeblad, vitlök, färska grönsaker och kokosgrädde

Onsdag

  • Vegetarisk: Zucchinibiffar med sås på soltorkade tomater och kapris
  • Stekt kyckling med timjan coh vitlösrostad potatis samt blomkål

Torsdag

  • Vegetarisk: Morotsbiffar med solroskärnor, purjolök, champinjon och gräslöksås
  • Pankopanerad kolja med dill och gräslöksås
  • Revbensspjäll med gräddsås och äppelmos

Fredag

  • Vegetarisk: Kockens val
  • Schnitzel med bearnaisås och råstekt potatis
  • Kolja med grönsaker, panko och basilika

Lördag

Fiskgratäng med färska grönsaker och räkor

Söndag

Nötstek med potatis och purjolöksgratäng samt persiljestekta morötter

Måndag

  • Vegetarisk: Gul- och gråärtabiffar med sesamfrön och broccoli
  • Pannbiff med stekt lök, gräddsås och lingon
  • Marinerad kyckling med färska grönsaker och örter

Tisdag

  • Vegetarisk: Bönbiffar med timjansås, champinjoner och purjolök
  • Stekt sidfläsk med stuvad vitkål alternativt löksås
  • Fiskfilé med vitvinsås, färska grönsaker och dill

Onsdag

  • Vegetarisk: Rödbetsbiffar med västerbottenost och rostade solroskärnor
  • Köttfärslimpa med fetaost coh tomatsås med soltorkade tomater, vitlök och basilika

Torsdag

  • Vegetarisk: Pasta med rostade grönsaker, kapris, tomat och citron
  • Panerad fiskfilé med romsås och citrom
  • Fylld falukorv med lök, tomat, senap och grädde

Fredag

  • Vegetarisk: Kockens val
  • Panerad kyckling med örtrik tomatsås och vitlökspotatis
  • Asiatisk fiskgryta, limeblad, vitlök, chili, ingefära, kokosgrädde och koriander

Lördag

Biffstroganoff med timjan och champinjoner

Söndag

Wallenbergare med potatismos och gröna ärtor

Måndag

  • Vegetarisk: Japanska pannkakor med purjolök sesamfrön friterad tofu och chilimajonäs
  • Biff Lindström med skysås och gröna ärtor
  • Kyckling i currysås med fänkål, morot purjolök och äpple

Tisdag

  • Vegetarisk: Lasagne på baljväxter, aubergine och körsbärstomater
  • Stekt rimmat sidfläsk med löksås alternativt nävgröt
  • Sejrygg med fänkål, purjolök, dill och citronsås

Onsdag

  • Vegetarisk: Morotsbiffar med fetaost och rostade pumpakärnor
  • Kyklingbiffar med citronsås, gräslök och potatismos

Torsdag

  • Vegetarisk: Risottobiffar med fänkål, svamp och purjolök
  • Panerad kolja med skarpsås och citron
  • Ärtsoppa med rimmad bog, senap samt pannkakor, grädde och sylt

Fredag

  • Vegetarisk: Kockens val
  • Rosmarin- och timjansmarinerad karré, med grönpepparsås och klyftpotatis
  • Jambalaya på färska grönsaker, kyckling, chorizo och räkor

Lördag

Schnitzel med ost och röktbog med rödvinsås

Söndag

Skinkstek med gräddsås och äppelmos

Guldkornets buffémeny

Buffé och andra goda små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med! Minsta antal för alla bufféer utom den kallskurna är 20 personer. 

Beställ på telefon 010-834 83 08 eller mejla till ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se

För utskrift: Guldkornets buffémeny (pdf) Pdf, 3 MB.

Bröd

  • Grov eller ljus fralla med pålägg - 30 kronor
  • Filmjölkslimpa med pålägg - 32 kronor

Fyra fina snittar - 25 kronor/styck

  • Kallrökt laxrulle
  • Ädelost med päronconfit
  • Salami och soltorkad tomat
  • Räk och dill

Tre sorters mackor

  • Matig macka - 69 kronor
  • Matigare macka - 79 kronor
  • Matigast macka - 89 kronor

Paj med sallader (3 portioner) - 260 kronor/styck

  • Kycklingpaj
  • Köttfärspaj
  • Räkpaj
  • Fetaost och salamipaj
  • Vegetarisk paj

Soppa med hembakt bröd och ost - 89 kronor/portion

  • Skaldjurssoppa
  • Svampsoppa

Fyra olika sallader

  • Grekisk sallad med feta och oliv - 89 kronor
  • Brie och salamisallad - 99 kronor
  • Kycklingsallad - 99 kronor
  • Räksallad - 110 kronor

Smörgåstårta - 80 kronor/portion

(Minsta antal 15 portioner)

Att dricka till

  • Kaffe, te - 20 kronor
  • Lättöl, mineralvatten - 20 kronor
  • Juice, cider - 20 kronor

Fikabröd

  • Bulle - 25 kronor
  • Kaka - 25–35 kronor
  • Fruktfat - 25 kronor

  • Grillad lax med gremolata, cocktailtomater och parmesanost
  • Mjukbakad biff med fänkålsfrön, timjan och svartpeppar
  • Majskyckling med spenat, prästost, cashewnötter och citron
  • Broccoli och brieostpaj med tomat, purjolök samt basilika
  • Tabbouleh på couscous
  • Quinoa med picklad rödlök, sparris, blomkål och räkor
  • Honungsmelon, fetaost, granatäpplen och balsamico
  • Hummus med persilja och nötter
  • Bröd med fänkålsfrön och kummin

Pris: 295 kronor per person

  • Salami och lufttorkad skinka
  • Kycklingfilé med parmesan, persilja och vitlök
  • Pastasallad med handskalade räkor och pesto
  • Fetaostpaj med kalamataoliver
  • Fina oliver och soltorkade tomater
  • Hembakad focaccia med tapenade
  • Kronärtskockssallad
  • Italienska ostar, äppelchutney färska frukter och kex
  • Tomatsallad, ruccolasallad och marinerade färska champinjoner

Pris: 260 kronor per person

Chokladpannacotta med kanderade mandlar och hallon
Pris: 70 kronor per person

  • Jordärtskocka med, äpple, citron, valnötter och ärtskott
  • Broccoli med rostade melonkärnor, pinjenötter och sötpotatis
  • Harissamorötter med couscous och thahini
  • Grillad sparris med quinoa, honung och getostcrème
  • Rotfruktssallad med rosmarin och parmesan
  • Bönbiffar med majs och jalapenos, citron och vitlökssås
  • Bröd med vallmofrö, pumpa och solroskärnor
  • Hummus

Pris: 270 kronor per person

  • Tre sorters kallskuret
  • Potatissallad alternativt potatisgratäng
  • Tomatsallad
  • Marinerade färska champinjoner
  • Vitlökscrème
  • Blandsallad
  • Hembakat bröd och smör

Pris: 160 kronor per person

Prisinformation

Höjt lunch- och helgpris från och med måndag 8 januari

Priset för dagens lunch höjs till 115 kronor och helgpriset till 120 kronor.

  • Frukost: 83 kronor
  • Lunch vardag: 115 kronor
  • Lunch helg: 120 kronor
  • Middag: 85 kronor

Till dig som äter ofta erjuder vi 10 lunchkuponger för 1 035 kronor.

Öppettider

Frukost

Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30

Lunch

Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30

Middag

Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30

Kafé och kiosk

Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.

Receptionskiosk finns för hotellets gäster.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?