Guldkornet kök och kafé
På Patienthotellets restaurang Guldkornet serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.
Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.
När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.
För mer information och menyförslag kan du kontakta oss på telefonnummer:
010-834 83 08 eller ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se.
Matsedlar Guldkornet kök och kafé
Vecka 43 (21-27 oktober)
Måndag
- Vegetarisk: Zucchini och morotsbiffar med fetaost och rostade rödbetor
- Opera strömming med lingon och bryntsmör
- Pannbiffar grönpeppar sås och broccoli
Tisdag
- Vegetarisk: Quinoabiffar med fetaost, soltorkade tomater och purjolök
- Stekt sidfläsk med stuvad vitkål
- Kyckling tikka masala med basmatiris
Onsdag
- Vegetarisk: Pasta med grillade grönsaker, linser, örter och tomat
- Parmesanost panerad kolja med tomat och gräslök
Torsdag
- Vegetarisk: Biffar på åkerböna med rostade grönsaker och
potatismos - Köttfärslimpa med champinjon och gräslöksås
- Ärtsopppa med pannkakor grädde och sylt
Fredag
- Vegetarisk: Kockens val
- Schnitzel fylld med rökt bog och ost, rödvinssås och gröna ärtor
- Fiskgryta med färska grönsaker, räkor, vitvin, dill och gräslök
Lördag
Wallenbergare med potatismos och gröna ärtor
Söndag
Skinkstek med äppelmos och äppelcidersås
Vecka 44 (28 oktober-3 november)
Måndag
- Vegetarisk: Blomkålsbiffar, gurksallad med vitlök yoghurt
- Wok på marinerad kyckling och färska grönsaker med nudlar
- Panerad fiskfilé romsås med dill och gräslök, citron
Tisdag
- Vegetarisk: Rödbetsbiffar med västerbotten ost och rårakor
- Stekt sidfläsk med rårakor och lingon från Torfolk gård
- Kyckling i grön curry, lime, färska grönsaker och kokos
Onsdag
- Vegetarisk: Lasagne på bönor, färsk spenat och parmesanost
- Wermlansbiffar med potatismos och lingon från Torfolk gård
Torsdag
- Vegetarisk: Morotsbiffar med fetaost och rostade solroskärnor
- Isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor
- Bouef bourguignon
Fredag
- Vegetarisk: Kockens val
- Tortillas fyllda med kyckling, färska grönsaker och chiliaioli
- Örtkryddad fläskkarré med choronsås och klyftpotatis
Lördag
Viltfärsbiffar med enbärsgräddsås, stekt svamp och lingon
Söndag
Slottsstek med gräddsås och pressgurka
Guldkornets buffémeny
Buffé och andra goda små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med! Minsta antal för alla bufféer utom den kallskurna är 20 personer.
Beställ på telefon 010-834 83 08 eller mejla till ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se
För utskrift: Guldkornets buffémeny (pdf) Pdf, 3 MB.
Gott och enkelt att ta med
Bröd
- Grov eller ljus fralla med pålägg - 30 kronor
- Filmjölkslimpa med pålägg - 32 kronor
Fyra fina snittar - 25 kronor/styck
- Kallrökt laxrulle
- Ädelost med päronconfit
- Salami och soltorkad tomat
- Räk och dill
Tre sorters mackor
- Matig macka - 69 kronor
- Matigare macka - 79 kronor
- Matigast macka - 89 kronor
Paj med sallader (3 portioner) - 260 kronor/styck
- Kycklingpaj
- Köttfärspaj
- Räkpaj
- Fetaost och salamipaj
- Vegetarisk paj
Soppa med hembakt bröd och ost - 89 kronor/portion
- Skaldjurssoppa
- Svampsoppa
Fyra olika sallader
- Grekisk sallad med feta och oliv - 89 kronor
- Brie och salamisallad - 99 kronor
- Kycklingsallad - 99 kronor
- Räksallad - 110 kronor
Smörgåstårta - 80 kronor/portion
(Minsta antal 15 portioner)
Att dricka till
- Kaffe, te - 20 kronor
- Lättöl, mineralvatten - 20 kronor
- Juice, cider - 20 kronor
Fikabröd
- Bulle - 25 kronor
- Kaka - 25–35 kronor
- Fruktfat - 25 kronor
Buffé Guldkornet
- Grillad lax med gremolata, cocktailtomater och parmesanost
- Mjukbakad biff med fänkålsfrön, timjan och svartpeppar
- Majskyckling med spenat, prästost, cashewnötter och citron
- Broccoli och brieostpaj med tomat, purjolök samt basilika
- Tabbouleh på couscous
- Quinoa med picklad rödlök, sparris, blomkål och räkor
- Honungsmelon, fetaost, granatäpplen och balsamico
- Hummus med persilja och nötter
- Bröd med fänkålsfrön och kummin
Pris: 295 kronor per person
Italiensk buffé
- Salami och lufttorkad skinka
- Kycklingfilé med parmesan, persilja och vitlök
- Pastasallad med handskalade räkor och pesto
- Fetaostpaj med kalamataoliver
- Fina oliver och soltorkade tomater
- Hembakad focaccia med tapenade
- Kronärtskockssallad
- Italienska ostar, äppelchutney färska frukter och kex
- Tomatsallad, ruccolasallad och marinerade färska champinjoner
Pris: 260 kronor per person
Chokladpannacotta med kanderade mandlar och hallon
Pris: 70 kronor per person
Vegetarisk buffé
- Jordärtskocka med, äpple, citron, valnötter och ärtskott
- Broccoli med rostade melonkärnor, pinjenötter och sötpotatis
- Harissamorötter med couscous och thahini
- Grillad sparris med quinoa, honung och getostcrème
- Rotfruktssallad med rosmarin och parmesan
- Bönbiffar med majs och jalapenos, citron och vitlökssås
- Bröd med vallmofrö, pumpa och solroskärnor
- Hummus
Pris: 270 kronor per person
Kallskuren buffé
- Tre sorters kallskuret
- Potatissallad alternativt potatisgratäng
- Tomatsallad
- Marinerade färska champinjoner
- Vitlökscrème
- Blandsallad
- Hembakat bröd och smör
Pris: 160 kronor per person
Prisinformation
- Frukost: 83 kronor
- Lunch vardag: 115 kronor
- Lunch helg: 120 kronor
- Middag: 85 kronor
Öppettider
Frukost
Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30
Lunch
Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30
Middag
Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30
Kafé och kiosk
Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.
Receptionskiosk finns för hotellets gäster.