Till startsidan
Start / Hälsa & vård / Patienthotell / Guldkornet kök och kafé

Guldkornet kök och kafé

På Patienthotellets restaurang Guldkornet serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.

Potatisar

Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.

För mer information och menyförslag kan du kontakta oss på telefonnummer:
010-834 83 08 eller ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se.

Matsedlar Guldkornet kök och kafé

Måndag

  • Marinerad kyckling med färska grönsaker i rödcurry och koriander
  • Bönbiffar med broccoli och basilikasås

Tisdag

  • Panko panerad fiskfilé med rom och dillsås, citron
  • Pasta med svamp, purjolök, paprika, vitlök och parmesanost

Onsdag

  • Kyckling med dragonsås och blomkål
  • Svampbiffar med gräddsås och lingon

Torsdag

  • Pannbiff med gräddsås och lingon från Torfolk Gård
  • Morotsbiffar med färska grönsaker och bulgur

Fredag

  • Pytt i panna med inlagda rödbetor och stekt ägg
  • Helstekt karré med rosépepparsås och rostad potatis

Lördag

Lammfärs biffar med fetaost, soltorkade tomater, oliver och spiskummin

Söndag

Varm rostbiff med rödvinssås och potatisgratäng

Måndag

  • Fiskfilé i vitvinssås med färska grönsaker och räkor
  • Veglasagne på åkerböna och västerbottenost

Tisdag

  • Lasagne med mozzarella och basilika
  • Risottobiffar med svamp, fänkål, purolök och parmesanost

Onsdag

  • Panerad fiskfilé med dansk remuoladsås och citron
  • Vegetariska biffar på gråärta champinjon och gräslöksås

Torsdag

  • Kyckling med pepparsås och rostad potatis
  • Zucchini & morotsbiffar, med blomkål samt gurkraita

Fredag

  • Helstekt kotlettrad med fransksenaps gräddsås
  • Jambalaya med färska grönsaker, kyckling, corizo och räkor

Lördag

Marinerad kyckling med aioli, färska grönsaker och timjanpotatis

Söndag

Fläskkarré med dragon, gräddsås och broccoli

Måndag

  • Wok på marinerad kyckling med färska grönsaker och nudlar.
  • Morotsbiffar med solroskärnor och gräslöksås.

Tisdag

  • Schnitzel med rödvinssky ansjovissmör, ärtor och rostad potatis.

Onsdag

  • Parmesanostkyckling med med chili- och paprikasås.
  • Vegetariska biffar med vitlöksrostad vitkål och purjolök.

Torsdag

  • Stekt fiskfilé, skarpsås och citron.
  • Gul- och kikärtsbiffar med sesamfrön och blomkål.

Fredag

  • Fläskkarré med bearnaisesås och ugnsrostad potatis med örter.
  • Tortillas med kyckling, salsa och gräddfil.

Lördag

Stekt fiskfilé med hollandaisesås och haricots verts.

Söndag

Wallenbergare med potatismos och gröna ärtor.

Måndag

  • Boeuf Bourguignon med potatismos.
  • Vegetarisk lasagne på åkerböna och mozzarella.

Tisdag

  • Stekt rimmat sidfläsk med persiljestuvade morötter.
  • Åkerbönsbiffar med purjolök och blomkål samt champinjon och gräslöksås.

Onsdag

  • Kycklingbiffar med citronsås och potatismos.
  • Ostgratinerad falukorv med tomat och purjolök.
  • Biffar på morot, zucchini, purjolök och parmesanost samt potatismos.

Torsdag

  • Pannbiff med stekt lök och gräddsås.
  • Curry på grå ärta, rostad blomkål, vitlök, körsbärstomater och solroskärnor.

Fredag

  • Cajunkryddad kyckling med grönpepparsås och purjolökspotatis.
  • Pytt i panna med inlagda rödbetor och stekt ägg.

Lördag

Ugnsbakad sejrygg med vitvinssås med fänkål och örter.

Söndag

Porterstek morötter, gräddsås och gelé.

Guldkornets buffémeny

Buffé och andra goda små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med! Minsta antal för alla bufféer utom den kallskurna är 20 personer. 

Beställ på telefon 010-834 83 08 eller mejla till ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se

För utskrift: Guldkornets buffémeny (pdf) Pdf, 3 MB.

Bröd

  • Grov eller ljus fralla med pålägg - 30 kronor
  • Filmjölkslimpa med pålägg - 32 kronor

Fyra fina snittar - 25 kronor/styck

  • Kallrökt laxrulle
  • Ädelost med päronconfit
  • Salami och soltorkad tomat
  • Räk och dill

Tre sorters mackor

  • Matig macka - 69 kronor
  • Matigare macka - 79 kronor
  • Matigast macka - 89 kronor

Paj med sallader (3 portioner) - 260 kronor/styck

  • Kycklingpaj
  • Köttfärspaj
  • Räkpaj
  • Fetaost och salamipaj
  • Vegetarisk paj

Soppa med hembakt bröd och ost - 89 kronor/portion

  • Skaldjurssoppa
  • Svampsoppa

Fyra olika sallader

  • Grekisk sallad med feta och oliv - 89 kronor
  • Brie och salamisallad - 99 kronor
  • Kycklingsallad - 99 kronor
  • Räksallad - 110 kronor

Smörgåstårta - 80 kronor/portion

(Minsta antal 15 portioner)

Att dricka till

  • Kaffe, te - 20 kronor
  • Lättöl, mineralvatten - 20 kronor
  • Juice, cider - 20 kronor

Fikabröd

  • Bulle - 25 kronor
  • Kaka - 25–35 kronor
  • Fruktfat - 25 kronor

  • Grillad lax med gremolata, cocktailtomater och parmesanost
  • Mjukbakad biff med fänkålsfrön, timjan och svartpeppar
  • Majskyckling med spenat, prästost, cashewnötter och citron
  • Broccoli och brieostpaj med tomat, purjolök samt basilika
  • Tabbouleh på couscous
  • Quinoa med picklad rödlök, sparris, blomkål och räkor
  • Honungsmelon, fetaost, granatäpplen och balsamico
  • Hummus med persilja och nötter
  • Bröd med fänkålsfrön och kummin

Pris: 295 kronor per person

  • Salami och lufttorkad skinka
  • Kycklingfilé med parmesan, persilja och vitlök
  • Pastasallad med handskalade räkor och pesto
  • Fetaostpaj med kalamataoliver
  • Fina oliver och soltorkade tomater
  • Hembakad focaccia med tapenade
  • Kronärtskockssallad
  • Italienska ostar, äppelchutney färska frukter och kex
  • Tomatsallad, ruccolasallad och marinerade färska champinjoner

Pris: 260 kronor per person

Chokladpannacotta med kanderade mandlar och hallon
Pris: 70 kronor per person

  • Jordärtskocka med, äpple, citron, valnötter och ärtskott
  • Broccoli med rostade melonkärnor, pinjenötter och sötpotatis
  • Harissamorötter med couscous och thahini
  • Grillad sparris med quinoa, honung och getostcrème
  • Rotfruktssallad med rosmarin och parmesan
  • Bönbiffar med majs och jalapenos, citron och vitlökssås
  • Bröd med vallmofrö, pumpa och solroskärnor
  • Hummus

Pris: 270 kronor per person

  • Tre sorters kallskuret
  • Potatissallad alternativt potatisgratäng
  • Tomatsallad
  • Marinerade färska champinjoner
  • Vitlökscrème
  • Blandsallad
  • Hembakat bröd och smör

Pris: 160 kronor per person

Prisinformation

  • Frukost: 78 kronor
  • Lunch vardag: 109 kronor
  • Lunch helg: 115 kronor
  • Middag: 83 kronor

Till dig som äter ofta erjuder vi 10 lunchkuponger för 1000 kronor.

Öppettider

Frukost

Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30

Lunch

Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30

Middag

Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30

Kafé och kiosk

Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.

Receptionskiosk finns för hotellets gäster.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?