Guldkornet kök och kafé
På patienthotellets restaurang Guldkornet, Centralsjukhuset Karlstad, serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.


Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.
När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.
Matsedlar Guldkornet kök och kafé
Guldkornets buffémeny
Buffé och andra små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med!
Beställ gör du med e-post till ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se
Vecka 49 (1 - 7 december)
Måndag
- Blomkålsbiffar och gurksallad med vitlök och yoghurt
- Lasagne med tomat och parmesan
- Ugnsbakad fiskfilé med fänkål, morot, purjolök, panko och dillolja
Tisdag
- Morotsbiffar med stuvad vitkål, broccoli & rårakor
- Stekt rimmat sidfläsk med rårakor och lingon från Torfolk Gård
- Kycklinglår i currysås med äpple och purjolök
Onsdag
- Lasagne bianco med basilika, spenat, vitlök och mozzartella
- Julbuffé: Sill, ägghalvor, köttbullar, prinskorv, Janssons, omelett med svampstuvning, revbensspjäll med mera samt Ris à la Malta med jordgubbssås.
Torsdag
- Zucchinibiffar med lagrad ost, örtsås och ugnsrostad rödkål
- Kyckling orange med basmatiris
- Värmlandsbiff med löksky, lingon och potatismos
Fredag
- Kockens val
- Marinerad kotlettrad med pepparsås och rostad potatis
- Stekt fiskfilé med såsverte och citron
Lördag
- Majskycklingsfilé med vitlökspotatis
Söndag
- Biffstroganoff med champinjoner, tomat och timjan
Vecka 50 (8 - 14 december)
Måndag
- Moussaka på ärtfärs med färska örter och mozzarella
- Pannbiff med gräddsås och lingon från Torfolk Gård
- Sejfilé med färska grönsaker, dill, gräslök i skaldjurssås
Tisdag
- Bönbiffar med linser och sås på tomat, chili, vitlök och soltorkade tomater
- Stekt rimmat sidfläsk med löksås alterantivt nävgröt
- Marinerad kyckling med äppelcidersås
Onsdag
- Pasta med bönor, grillade grönsaker, citron, vitlök och kapris
- Ostfylld schnitzel skysås kryddsmör och stekpotatis
- Lutfisk med bacon och ärtor
Torsdag
- Gul och gråärts biffar med blomkål och dragonsås
- Panerad fiskfilé med skarpsås och citron
- Biff lindström skysås och persiljesmör, inlagda rödbetor
Fredag
- Kockens val
- Oxjärpar med gräddsås, stekta champinjoner och lingon
- Kyckling Kiev med rostad potatis
Lördag
- Rostbiff med potatisgratäng och gröna ärtor
Söndag
- Panerad benfri kotlett med ädelostsås och rostad potatis
Gott och enkelt att ta med
Bröd
- Fralla med pålägg och grönsaker - 35 kronor
- Filmjölksbröds smörgås - 38 kronor
- Räksmörgås - 120 kronor
Tre snittar - 30 kronor/styck
- Räk, dill och citron
- Ost med päronconfite
- Rulle med tomat, parmesan och basilika
Paj med blandsallad (3 portioner) - 300 kronor/styck
- Kycklingpaj
- Köttfärspaj
- Fetaostpaj med oliver
Fyra sallader
- Kycklingsallad - 99 kronor
- Rökt skinka och brieost - 99 kronor
- Greksallad med fetaost och oliver - 89 kronor
- Räksallad - 120 kronor
Att dricka till
- Kaffe, te - 20 kronor
- Mineralvatten och dricka - 20 kronor
- Juice - 20 kronor
Hembakade kakor och frukt
- Kaka - 25–35 kronor
- Frukt - 10 kronor
Buffé Guldkornet
- Marinerad fläskfilé
- Kycklingspett
- Timjan och rosmarin kryddad rostbiff
- Pastasallad med handskalade räkor och pesto
- Fetaostpaj med kalamataoliver
- Hembakad focaccia med paprikacréme
- Oliver och soltorkade tomater
- Tre sorters ostar, päronmarmelad, melon och kex
- Tomatsallad
- Kronärtskocksallad
- Bönsallad
- Blandsallad
Pris: 325 kronor per person
Minsta antal för att beställa buffén är 30 personer.
Kallskuren buffé
- Tre sorters kallskuret
- Potatissallad alternativt potatisgratäng
- Tomatsallad
- Bönsallad
- Kronärtskocksallad
- Vitlökscrème
- Blandsallad
- Hembakat bröd och smör
Pris: 189 kronor per person
Minsta antal för att beställa buffén är 10 personer.
Prisinformation
- Frukost: 89 kronor
- Lunch vardag: 119 kronor
- Lunch helg: 125 kronor
- Middag: 89 kronor
Öppettider
Frukost
Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30
Lunch
Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30
Middag
Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30
Kafé och kiosk
Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.
Receptionskiosk finns för hotellets gäster.
Kontaktinformation
Ta gärna kontakt med oss för mer information och menyförslag.
Ola Eriksson Hildemar
Kock
Telefon: 010-834 83 08
E-post: ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se
