Till startsidan
Start /Hälsa & vård /Patienthotell /Guldkornet kök och kafé

Guldkornet kök och kafé

På Patienthotellets restaurang Guldkornet serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.

Potatisar

Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.

Kontakt

Ta gärna kontakt med oss för mer information och menyförslag.

Ola Eriksson Hildemar
Kock
Telefon: 010-834 83 08
Mejl: ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se

Matsedlar Guldkornet kök och kafé

Måndag

  • Vegetariskt: Zucchini och morotsbiffar med parmesanost och soltorkade
    tomater
  • Högrev med små lök, rödvin, timjan champinjoner
  • Panerad fiskfilé med sås på äpple, kapris och gräslök

Tisdag

  • Vegetariskt: Rödbets biffar med purjolök och Västerbotten ost
  • Stekt rimmat sidfläsk med rårakor och lingon från Torfolk Gård
  • Kyckling i gröncurry, grönsaker, lime och koriander

Onsdag

  • Vegetariskt: Blomkåls curry med linser, spiskummin, paprika, vitlök och kokos
  • Laxburgare med gräslök, vitlök, ingefära tomat salsa och ris

Torsdag

  • Vegetariskt: Sötlupinbiffar med chili och vitlök
  • Fiskfilé med rödbetor, kapris, rödlök, citron och dill
  • Dansk sjömansbiff med senapscréme och saltgurka

Fredag

  • Vegetariskt: Kockens val
  • Örtkryddad kotlettrad med ugnsbakad potatis och broccoli
  • Pytt i panna med inlagda rödbetor och stekt ägg

Lördag

Biffstroganoff med svamp, tomat och timjan

Söndag

Slottsstek med gräddsås och pressgurka

Måndag

  • Vegetariskt: Linsbiffar med chili yoghurt
  • Operaströmming med potatismos och lingon
  • Wok på kyckling, färska grönsaker och nudlar chilicréme

Tisdag

  • Vegetariskt: Åkerbönsbiffar med västerbottenost, champinjon och gräslökssås
  • Stekt sidfläsk med löksås alt brunabönor
  • Fiskfilé med tomat, kapris, sardeller, basilika och citron

Onsdag

  • Vegetariskt: Pasta med grillade grönsaker, bönor och sås på soltorkade
    tomater
  • Parmesanost panerad kyckling med ris

Torsdag

  • Vegetariskt: Tortillas fylld med bönor och färska grönsaker
  • Panerad sejrygg romsås med dill och citron
  • Ärtsoppa med pannkakor och grädde

Fredag

  • Vegetariskt: Kockens val
  • Marinerad kotlettrad med chili bearnaise
  • Kyckling med råstekt potatis med basilika och vitlök

Lördag

Porterstek med brysselkål och svartvinbärs gelé

Söndag

Torskfilé med dansk remouladsås

Guldkornets buffémeny

Buffé och andra små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med!

Beställ på telefon: 010-834 83 08

Bröd

  • Fralla med pålägg och grönsaker - 35 kronor
  • Filmjölksbröds smörgås - 38 kronor
  • Räksmörgås - 120 kronor

Tre snittar - 30 kronor/styck

  • Räk, dill och citron
  • Ost med päronconfite
  • Rulle med tomat, parmesan och basilika

Paj med blandsallad (3 portioner) - 300 kronor/styck

  • Kycklingpaj
  • Köttfärspaj
  • Fetaostpaj med oliver

Fyra sallader

  • Kycklingsallad - 99 kronor
  • Rökt skinka och brieost - 99 kronor
  • Greksallad med fetaost och oliver - 89 kronor
  • Räksallad - 120 kronor

Att dricka till

  • Kaffe, te - 20 kronor
  • Mineralvatten och dricka - 20 kronor
  • Juice - 20 kronor

Hembakade kakor och frukt

  • Kaka - 25–35 kronor
  • Frukt - 10 kronor

  • Marinerad fläskfilé
  • Kycklingspett
  • Timjan och rosmarin kryddad rostbiff
  • Pastasallad med handskalade räkor och pesto
  • Fetaostpaj med kalamataoliver
  • Hembakad focaccia med paprikacréme
  • Oliver och soltorkade tomater
  • Tre sorters ostar, päronmarmelad, melon och kex
  • Tomatsallad
  • Kronärtskocksallad
  • Bönsallad
  • Blandsallad

Pris: 325 kronor per person

Minsta antal för att beställa buffén är 30 personer.

  • Tre sorters kallskuret
  • Potatissallad alternativt potatisgratäng
  • Tomatsallad
  • Bönsallad
  • Kronärtskocksallad
  • Vitlökscrème
  • Blandsallad
  • Hembakat bröd och smör

Pris: 189 kronor per person

Minsta antal för att beställa buffén är 10 personer.

Prisinformation

  • Frukost: 89 kronor
  • Lunch vardag: 119 kronor
  • Lunch helg: 125 kronor
  • Middag: 89 kronor

Öppettider

Frukost

Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30

Lunch

Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30

Middag

Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30

Kafé och kiosk

Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.

Receptionskiosk finns för hotellets gäster.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?