Guldkornet kök och kafé
På Patienthotellets restaurang Guldkornet serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.


Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.
När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.
För mer information och menyförslag kan du kontakta oss på telefonnummer:
010-834 83 08 eller ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se.
Matsedlar Guldkornet kök och kafé
Vecka 21 (22-28 maj 2023)
Måndag
- Marinerad kyckling med färska grönsaker i rödcurry och koriander
- Bönbiffar med broccoli och basilikasås
Tisdag
- Panko panerad fiskfilé med rom och dillsås, citron
- Pasta med svamp, purjolök, paprika, vitlök och parmesanost
Onsdag
- Kyckling med dragonsås och blomkål
- Svampbiffar med gräddsås och lingon
Torsdag
- Pannbiff med gräddsås och lingon från Torfolk Gård
- Morotsbiffar med färska grönsaker och bulgur
Fredag
- Pytt i panna med inlagda rödbetor och stekt ägg
- Helstekt karré med rosépepparsås och rostad potatis
Lördag
Lammfärs biffar med fetaost, soltorkade tomater, oliver och spiskummin
Söndag
Varm rostbiff med rödvinssås och potatisgratäng
Vecka 22 (29 maj-4 juni 2023)
Måndag
- Fiskfilé i vitvinssås med färska grönsaker och räkor
- Veglasagne på åkerböna och västerbottenost
Tisdag
- Lasagne med mozzarella och basilika
- Risottobiffar med svamp, fänkål, purolök och parmesanost
Onsdag
- Panerad fiskfilé med dansk remuoladsås och citron
- Vegetariska biffar på gråärta champinjon och gräslöksås
Torsdag
- Kyckling med pepparsås och rostad potatis
- Zucchini & morotsbiffar, med blomkål samt gurkraita
Fredag
- Helstekt kotlettrad med fransksenaps gräddsås
- Jambalaya med färska grönsaker, kyckling, corizo och räkor
Lördag
Marinerad kyckling med aioli, färska grönsaker och timjanpotatis
Söndag
Fläskkarré med dragon, gräddsås och broccoli
Vecka 23 (5-11 juni 2023)
Måndag
- Wok på marinerad kyckling med färska grönsaker och nudlar.
- Morotsbiffar med solroskärnor och gräslöksås.
Tisdag
- Schnitzel med rödvinssky ansjovissmör, ärtor och rostad potatis.
Onsdag
- Parmesanostkyckling med med chili- och paprikasås.
- Vegetariska biffar med vitlöksrostad vitkål och purjolök.
Torsdag
- Stekt fiskfilé, skarpsås och citron.
- Gul- och kikärtsbiffar med sesamfrön och blomkål.
Fredag
- Fläskkarré med bearnaisesås och ugnsrostad potatis med örter.
- Tortillas med kyckling, salsa och gräddfil.
Lördag
Stekt fiskfilé med hollandaisesås och haricots verts.
Söndag
Wallenbergare med potatismos och gröna ärtor.
Vecka 24 (12-18 juni 2023)
Måndag
- Boeuf Bourguignon med potatismos.
- Vegetarisk lasagne på åkerböna och mozzarella.
Tisdag
- Stekt rimmat sidfläsk med persiljestuvade morötter.
- Åkerbönsbiffar med purjolök och blomkål samt champinjon och gräslöksås.
Onsdag
- Kycklingbiffar med citronsås och potatismos.
- Ostgratinerad falukorv med tomat och purjolök.
- Biffar på morot, zucchini, purjolök och parmesanost samt potatismos.
Torsdag
- Pannbiff med stekt lök och gräddsås.
- Curry på grå ärta, rostad blomkål, vitlök, körsbärstomater och solroskärnor.
Fredag
- Cajunkryddad kyckling med grönpepparsås och purjolökspotatis.
- Pytt i panna med inlagda rödbetor och stekt ägg.
Lördag
Ugnsbakad sejrygg med vitvinssås med fänkål och örter.
Söndag
Porterstek morötter, gräddsås och gelé.
Guldkornets buffémeny
Buffé och andra goda små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med! Minsta antal för alla bufféer utom den kallskurna är 20 personer.
Beställ på telefon 010-834 83 08 eller mejla till ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se
För utskrift: Guldkornets buffémeny (pdf) Pdf, 3 MB.
Gott och enkelt att ta med
Bröd
- Grov eller ljus fralla med pålägg - 30 kronor
- Filmjölkslimpa med pålägg - 32 kronor
Fyra fina snittar - 25 kronor/styck
- Kallrökt laxrulle
- Ädelost med päronconfit
- Salami och soltorkad tomat
- Räk och dill
Tre sorters mackor
- Matig macka - 69 kronor
- Matigare macka - 79 kronor
- Matigast macka - 89 kronor
Paj med sallader (3 portioner) - 260 kronor/styck
- Kycklingpaj
- Köttfärspaj
- Räkpaj
- Fetaost och salamipaj
- Vegetarisk paj
Soppa med hembakt bröd och ost - 89 kronor/portion
- Skaldjurssoppa
- Svampsoppa
Fyra olika sallader
- Grekisk sallad med feta och oliv - 89 kronor
- Brie och salamisallad - 99 kronor
- Kycklingsallad - 99 kronor
- Räksallad - 110 kronor
Smörgåstårta - 80 kronor/portion
(Minsta antal 15 portioner)
Att dricka till
- Kaffe, te - 20 kronor
- Lättöl, mineralvatten - 20 kronor
- Juice, cider - 20 kronor
Fikabröd
- Bulle - 25 kronor
- Kaka - 25–35 kronor
- Fruktfat - 25 kronor
Buffé Guldkornet
- Grillad lax med gremolata, cocktailtomater och parmesanost
- Mjukbakad biff med fänkålsfrön, timjan och svartpeppar
- Majskyckling med spenat, prästost, cashewnötter och citron
- Broccoli och brieostpaj med tomat, purjolök samt basilika
- Tabbouleh på couscous
- Quinoa med picklad rödlök, sparris, blomkål och räkor
- Honungsmelon, fetaost, granatäpplen och balsamico
- Hummus med persilja och nötter
- Bröd med fänkålsfrön och kummin
Pris: 295 kronor per person
Italiensk buffé
- Salami och lufttorkad skinka
- Kycklingfilé med parmesan, persilja och vitlök
- Pastasallad med handskalade räkor och pesto
- Fetaostpaj med kalamataoliver
- Fina oliver och soltorkade tomater
- Hembakad focaccia med tapenade
- Kronärtskockssallad
- Italienska ostar, äppelchutney färska frukter och kex
- Tomatsallad, ruccolasallad och marinerade färska champinjoner
Pris: 260 kronor per person
Chokladpannacotta med kanderade mandlar och hallon
Pris: 70 kronor per person
Vegetarisk buffé
- Jordärtskocka med, äpple, citron, valnötter och ärtskott
- Broccoli med rostade melonkärnor, pinjenötter och sötpotatis
- Harissamorötter med couscous och thahini
- Grillad sparris med quinoa, honung och getostcrème
- Rotfruktssallad med rosmarin och parmesan
- Bönbiffar med majs och jalapenos, citron och vitlökssås
- Bröd med vallmofrö, pumpa och solroskärnor
- Hummus
Pris: 270 kronor per person
Kallskuren buffé
- Tre sorters kallskuret
- Potatissallad alternativt potatisgratäng
- Tomatsallad
- Marinerade färska champinjoner
- Vitlökscrème
- Blandsallad
- Hembakat bröd och smör
Pris: 160 kronor per person
Prisinformation
- Frukost: 78 kronor
- Lunch vardag: 109 kronor
- Lunch helg: 115 kronor
- Middag: 83 kronor
Till dig som äter ofta erjuder vi 10 lunchkuponger för 1000 kronor.
Öppettider
Frukost
Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30
Lunch
Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30
Middag
Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30
Kafé och kiosk
Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.
Receptionskiosk finns för hotellets gäster.