Till startsidan
Start /Hälsa & vård /Patienthotell /Guldkornet kök och kafé

Guldkornet kök och kafé

På Patienthotellets restaurang Guldkornet serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.

Potatisar

Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.

Kontakt

Ta gärna kontakt med oss för mer information och menyförslag.

Ola Eriksson Hildemar
Kock
Telefon: 010-834 83 08
Mejl: ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se

Matsedlar Guldkornet kök och kafé

Måndag

  • Vegetariskt: Biffar på ärtfärs, fänkål, svamp och purjolök
  • Kyckling lasagne med tomat och parmesan
  • Sejrygg med basilikasås och färska grönsaker

Tisdag

  • Vegetariskt: Linsbiffar med svartrot, morötter och pumpakärnor
  • Stekt sidfläsk löksås eller bruna bönor
  • Gulasch på högrev med paprika och spiskummin

Onsdag

  • Vegetariskt: Tortillas fylld med åkerbönor och färska grönsaker samt chilicrème
  • Wermlandsbiffar med skysås, potatismos och lingon från Torfolk Gård

Torsdag

  • Vegetariskt: Risottobiffar med bönor och purjolök
  • Panerad fiskfilé med citron och örtsås
  • Oxbringa med pepparotssås rotsaker och rosmarin

Fredag

  • Vegetariskt: Kockens val
  • Cajunkryddad kyckling med stekt potatis
  • Fiskgratäng med färska grönsaker och räkor i hummersås

Lördag

Helstekt karré med dragonsås och blomkål

Söndag

Biffstroganoff med timjan, tomat och champinjoner


Måndag

  • Vegetariskt: Lasagne på bönor, spenat och parmesan
  • Helstekt kotlettrad med pepparsås

Tisdag

  • Julbuffé 189 kronor
  • Bara små varmt 120 kronor

Onsdag

Laxfilé med gräslökshollandaise

Torsdag

Fläskfilé med stekt svamp och bacon

Fredag

  • Vegetariskt: Kockens val
  • Tortillas fyllda med nötfärs, färska grönsaker och chiliaioli
  • Örtkryddad fläskkarré med pepparsås och broccoli

Lördag

Torsk med dansk remouladsås och citron

Söndag

Slottsstek med gräddsås och pressgurka

Måndag

  • Vegetariskt: Sötpotatisplättar med fetaost och solroskärnor
  • Stekt kyckling med dragonsås och blomkål

Tisdag

Fläskfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Onsdag

Prmesanostpanerad kycklig med basilikasås

Torsdag

  • Vegetariskt: Pasta med grillade grönsaker, bönor och sås på soltorkade tomater
  • Panerad torsk romsås med dill och citron

Fredag

  • Vegetariskt: Kockens val
  • Viltfärsbiffar med svamp och lingongräddsås

Lördag

Helstekt karré med dragonsås och blomkål

Söndag

Biffstroganoff med timjan, tomat och champinjoner

Måndag

Panerad fiskfilé med dansk remouladsås och citron

Tisdag

  • Vegetariskt: Zucchini och mortotsbiffar med svartrot, broccoli och
    pumpa kärnor
  • Stekt rimmat sidfläsk med löksås alternativt brunabönor
  • Kyckling i rödcurry med färska grönsaker, lime och kokos

Onsdag

  • Vegetariskt: Tortillas fylld med åkerbönor och färska grönsaker
  • Fläsk schnitzel med rödvinssås och gröna ärtor

Torsdag

  • Vegetariskt: Bönbiffar med vitlöks rostade grönsaker
  • Pannbiff med stektlök, gräddsås och lingon
  • Fiskgratäng med färska grönsaker, dill och gräslök

Fredag

  • Vegetariskt: Kockens val
  • Marinerad fläskkarré med pepparsås och rostad potatis
  • Jambalaya med färska grönsaker, kyckling, chorizo och räkor

Lördag

Slottsstek med svartvinbärs gelé och pressgurka

Söndag

Tjälknöl med lingongrädde och potatisgratäng

Guldkornets buffémeny

Buffé och andra små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med! Minsta antal för alla bufféer utom den kallskurna är 20 personer.

Beställ på telefon 010-834 83 08 eller mejla till ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se

För utskrift: Guldkornets buffémeny (pdf) Pdf, 3 MB.

Bröd

  • Grov eller ljus fralla med pålägg - 30 kronor
  • Filmjölkslimpa med pålägg - 32 kronor

Fyra fina snittar - 25 kronor/styck

  • Kallrökt laxrulle
  • Ädelost med päronconfit
  • Salami och soltorkad tomat
  • Räk och dill

Tre sorters mackor

  • Matig macka - 69 kronor
  • Matigare macka - 79 kronor
  • Matigast macka - 89 kronor

Paj med sallader (3 portioner) - 260 kronor/styck

  • Kycklingpaj
  • Köttfärspaj
  • Räkpaj
  • Fetaost och salamipaj
  • Vegetarisk paj

Soppa med hembakt bröd och ost - 89 kronor/portion

  • Skaldjurssoppa
  • Svampsoppa

Fyra olika sallader

  • Grekisk sallad med feta och oliv - 89 kronor
  • Brie och salamisallad - 99 kronor
  • Kycklingsallad - 99 kronor
  • Räksallad - 110 kronor

Smörgåstårta - 80 kronor/portion

(Minsta antal 15 portioner)

Att dricka till

  • Kaffe, te - 20 kronor
  • Lättöl, mineralvatten - 20 kronor
  • Juice, cider - 20 kronor

Fikabröd

  • Bulle - 25 kronor
  • Kaka - 25–35 kronor
  • Fruktfat - 25 kronor

  • Grillad lax med gremolata, cocktailtomater och parmesanost
  • Mjukbakad biff med fänkålsfrön, timjan och svartpeppar
  • Majskyckling med spenat, prästost, cashewnötter och citron
  • Broccoli och brieostpaj med tomat, purjolök samt basilika
  • Tabbouleh på couscous
  • Quinoa med picklad rödlök, sparris, blomkål och räkor
  • Honungsmelon, fetaost, granatäpplen och balsamico
  • Hummus med persilja och nötter
  • Bröd med fänkålsfrön och kummin

Pris: 295 kronor per person

  • Salami och lufttorkad skinka
  • Kycklingfilé med parmesan, persilja och vitlök
  • Pastasallad med handskalade räkor och pesto
  • Fetaostpaj med kalamataoliver
  • Fina oliver och soltorkade tomater
  • Hembakad focaccia med tapenade
  • Kronärtskockssallad
  • Italienska ostar, äppelchutney färska frukter och kex
  • Tomatsallad, ruccolasallad och marinerade färska champinjoner

Pris: 260 kronor per person

Chokladpannacotta med kanderade mandlar och hallon
Pris: 70 kronor per person

  • Jordärtskocka med, äpple, citron, valnötter och ärtskott
  • Broccoli med rostade melonkärnor, pinjenötter och sötpotatis
  • Harissamorötter med couscous och thahini
  • Grillad sparris med quinoa, honung och getostcrème
  • Rotfruktssallad med rosmarin och parmesan
  • Bönbiffar med majs och jalapenos, citron och vitlökssås
  • Bröd med vallmofrö, pumpa och solroskärnor
  • Hummus

Pris: 270 kronor per person

  • Tre sorters kallskuret
  • Potatissallad alternativt potatisgratäng
  • Tomatsallad
  • Marinerade färska champinjoner
  • Vitlökscrème
  • Blandsallad
  • Hembakat bröd och smör

Pris: 160 kronor per person

Prisinformation

  • Frukost: 83 kronor
  • Lunch vardag: 115 kronor
  • Lunch helg: 120 kronor
  • Middag: 85 kronor

Öppettider

Frukost

Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30

Lunch

Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30

Middag

Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30

Kafé och kiosk

Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.

Receptionskiosk finns för hotellets gäster.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?