Till startsidan
Start /Hälsa & vård /Patienthotell /Guldkornet kök och kafé

Guldkornet kök och kafé

På Patienthotellets restaurang Guldkornet serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.

Potatisar

Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.

Matsedlar Guldkornet kök och kafé

Måndag

  • Vegetariskt: Biffar på ärtfärs, fänkål och purjolök med äppelsatziki
  • Kycklinglasagne med tomat och parmesan
  • Sejryggfilé med basilikasås och färska grönsaker

Tisdag

  • Vegetariskt: Afrikansk lins- och grönsaksgryta med kokos och koriander
  • Stekt sidfläsk och löksås alternativt bruna bönor
  • Gulasch på högrev med paprika och spiskummin

Onsdag

  • Vegetariskt: Lasagne med aubergine, mozzarella, körsbärstomater och chilicrème
  • Färsbiffar med dragonsås, kastanjechampinjoner och stekt potatis

Torsdag

  • Vegetariskt: Risottobiffar med bönor och purjolök
  • Panerad fiskfilé, avocadokräm med chili och lime
  • Oxbringa med pepparotssås, rotsaker och rosmarin

Fredag

  • Vegetariskt: Kockens val
  • Marinerad benfri kotlett med coronsås och klyftpotatis
  • Nasi goreng med färska grönsaker, kyckling, räkor och stekt ägg

Lördag

Helstekt fläskkarré med blomkål samt råstekt purjolökspotatis

Söndag

Lågtempad nötstek med potatispuré och sås på ostronskivling

Vår potatis kommer från Skafferi Värmland.

Med reservation för ändringar.

Måndag

  • Vegetariskt: Zucchini och morotsbiffar med sås på soltorkade tomater
  • Köttfärslimpa med gräddsås, lingon och gröna ärtor
  • Fiskfilé med rödbetor, kapris, rödlök, citron och dill

Tisdag

  • Vegetariskt: Rödbetsbiffar med purjolök och Västerbotten ost
  • Stekt rimmat sidfläsk med rårakor och lingon från Torfolk Gård
  • Kyckling i gröncurry, grönsaker, lime och koriander

Onsdag

  • Vegetariskt: Blomkåls curry med linser, spiskummin, paprika, vitlök och kokos
  • Helstekt fläskkarré, bearnaisesås och råstekt potatis med purjolök

Torsdag

  • Vegetariskt: Sötlupinbiffar med chili och vitlök
  • Panerad sejryggsfilé med dill och gräslökscréme citron
  • Dansk sjömansbiff med senapscréme och saltgurka

Fredag

  • Kockens val
  • Schnitzel med skysås och vitlökssmör med örter
  • Guldkornets fiskgryta med färska grönsaker och aioli

Lördag

Fläskfilé med pepparsås och svamp

Söndag

Ugnsrostad kyckling med råstekt potatis

Guldkornets buffémeny

Buffé och andra små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med!

Beställ på telefon: 010-834 83 08

Bröd

  • Fralla med pålägg och grönsaker - 35 kronor
  • Filmjölksbröds smörgås - 38 kronor
  • Räksmörgås - 120 kronor

Tre snittar - 30 kronor/styck

  • Räk, dill och citron
  • Ost med päronconfite
  • Rulle med tomat, parmesan och basilika

Paj med blandsallad (3 portioner) - 300 kronor/styck

  • Kycklingpaj
  • Köttfärspaj
  • Fetaostpaj med oliver

Fyra sallader

  • Kycklingsallad - 99 kronor
  • Rökt skinka och brieost - 99 kronor
  • Greksallad med fetaost och oliver - 89 kronor
  • Räksallad - 120 kronor

Att dricka till

  • Kaffe, te - 20 kronor
  • Mineralvatten och dricka - 20 kronor
  • Juice - 20 kronor

Hembakade kakor och frukt

  • Kaka - 25–35 kronor
  • Frukt - 10 kronor

  • Marinerad fläskfilé
  • Kycklingspett
  • Timjan och rosmarin kryddad rostbiff
  • Pastasallad med handskalade räkor och pesto
  • Fetaostpaj med kalamataoliver
  • Hembakad focaccia med paprikacréme
  • Oliver och soltorkade tomater
  • Tre sorters ostar, päronmarmelad, melon och kex
  • Tomatsallad
  • Kronärtskocksallad
  • Bönsallad
  • Blandsallad

Pris: 325 kronor per person

Minsta antal för att beställa buffén är 30 personer.

  • Tre sorters kallskuret
  • Potatissallad alternativt potatisgratäng
  • Tomatsallad
  • Bönsallad
  • Kronärtskocksallad
  • Vitlökscrème
  • Blandsallad
  • Hembakat bröd och smör

Pris: 189 kronor per person

Minsta antal för att beställa buffén är 10 personer.

Prisinformation

  • Frukost: 89 kronor
  • Lunch vardag: 119 kronor
  • Lunch helg: 125 kronor
  • Middag: 89 kronor

Öppettider

Frukost

Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30

Lunch

Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30

Middag

Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30

Kafé och kiosk

Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.

Receptionskiosk finns för hotellets gäster.

Ta gärna kontakt med oss för mer information och menyförslag.

Ola Eriksson Hildemar
Kock
Telefon: 010-834 83 08
E-post: ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?