Till startsidan
Start / Kultur / Konst i regionens lokaler / Konsthall Spisrummet

Konsthall Spisrummet

På Centralsjukhuset i Karlstad, invid sjukhusbiblioteket och restaurang Solsidan, låg mellan 2015 och 2023 regionens egen konsthall. Här visades främst utvalda delar av Region Värmlands konstsamling.

Utställningar

Sista året med Konsthall Spisrummet!

På grund av om- och nybyggnationer i samband med projekt Nya CSK kommer sjukhuset förändras och konsthallens era nått sitt slut.

Mer om sista tiden med Konsthall Spisrummet

Samlingen och utställningarna

Region Värmland har en gedigen konstsamling som till största delen är utplacerad i verksamheternas lokaler. För att tillgängliggöra fler delar av konstsamlingen och lyfta samtidskonsten, visades urval från samlingen i Konsthall Spisrummet.

Uppdraget att kurera utställningar lämnades till konstnärer med anknytning till Värmland. Förutom att visa våra egna utställningar lånades konsthallen ibland ut till externa konstaktörer med anknytning till regional utveckling eller kultur och hälsa.

Tanken var också att hallen skulle vara en plats där fler kunde få ökade förutsättning att möta samtidskonst.

Tidigare utställningar 

Du kan läsa om tidigare utställningar nedan. Vill du veta mer om utställningar före dess är du välkommen att kontakta konstenheten, se kontaktuppgifter nederst på sidan.

Årets konstnärskap

2020 och 2021 utsågs inget konstnärskap på grund av begränsningar i tillträde till sjukhuset.

Spisrummets historik

Rummet har idag ett kulturhistoriskt värde. Originalinredningen var sammansatt av inredningsarkitekterna Ove och Ulla Lindblom och bestod av danska lampor och autentiska möbler av hög kvalitet. Spisen i rummet är ritad av Ove Lindblom.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?