Till startsidan
Start / Kultur / Konst i regionens lokaler / Konsthall Spisrummet

Konsthall Spisrummet

På Centralsjukhuset i Karlstad, invid sjukhusbiblioteket och restaurang Solsidan, ligger regionens egen konsthall. Här visas främst utvalda delar av Region Värmlands konstsamling.

Öppettider

Konsthall Spisrummet är öppen dygnet runt för patienter, anhöriga och personal. För övriga besökare är stora entrén öppen från klockan 06.00-21.00.

Utställningar

Konsthall Spisrummet presenterar:

Degenererad konst för dystra själar

Utställningen är kurerad av Björn Molin.

2 juni till 31 augusti 2023

Mer om utställningen

Sista året med Konsthall Spisrummet!

På grund av om- och nybyggnationer i samband med projekt Nya CSK kommer sjukhuset förändras och konsthallens era går mot sitt slut.

Mer om sista tiden med Konsthall Spisrummet

Samlingen och utställningarna

Region Värmland har en gedigen konstsamling som till största delen är utplacerad i verksamheternas lokaler. För att tillgängliggöra fler delar av konstsamlingen och lyfta samtidskonsten, visar vi urval från samlingen i Konsthall Spisrummet.

Uppdraget att kurera utställningar lämnas till konstnärer med anknytning till Värmland. Förutom att visa våra egna utställningar lånas konsthallen ibland ut till externa konstaktörer med anknytning till regional utveckling eller kultur och hälsa.

Tanken är också att hallen ska vara en plats där du får fler förutsättningar att möta konsten. För varje utställning finns informationsmaterial placerat i hallen. Där finns också olika diskussionsfrågor att utgå ifrån under ett besök. 

Tidigare utställningar 

Du kan läsa om tidigare utställningar nedan. Vill du veta mer om utställningar före dess är du välkommen att kontakta konstenheten, se kontaktuppgifter nederst på sidan.

Årets konstnärskap

Äntligen dags igen, nu presenterar vi stolt Årets konstnärskap 2022.

2020 och 2021 utsågs inget konstnärskap på grund av begränsningar i tillträde till sjukhuset.

Spisrummets historik

Rummet har idag ett kulturhistoriskt värde. Originalinredningen var sammansatt av inredningsarkitekterna Ove och Ulla Lindblom och bestod av danska lampor och autentiska möbler av hög kvalitet. Spisen i rummet är ritad av Ove Lindblom.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?