Till startsidan

Konferens: Digital delaktighet

En kvinna och en man sitter och samtalar vid en dator.

Under september 2023 samlade vi en rad aktörer för att prata om digital delaktighet. Missade du konferensen? Nu har du möjlighet att ta del av den i efterhand.

Tillgång till samhällskritiska digitala tjänster som grundläggande betaltjänster och service är nycklar till framgång, likväl som både fysisk och digital sjukvård, demokratisk delaktighet och delaktighet i folkbildning.

Digitaliseringen ger fantastiska möjligheter till egenmakt och förbättrad service för många, men samtidigt ser vi att den ökade digitaliseringen är på väg att skapa ett nytt utanförskap – nämligen det digitala.

Måste våga tänka nytt

På konferensen ville vi utmana oss själva att tänka i nya banor och hitta nya vägar kring digital delaktighet. Vi måste våga tänka nytt om vi vill ta oss framåt och uppåt.

Medan offentliga aktörer samverkar och utvecklar nya tjänster för att skapa förändring, överlämnar vi ofta ansvaret för förståelse och inkludering till den enskilda individen och den enskilda tjänstepersonen.

Hur kan vi, som olika aktörer i länet, tillsammans skapa förutsättningar för att bättre bemöta strukturella hinder och öka tillgängligheten till våra digitala samhällstjänster och betaltjänster?

Ta del av konferensen

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?