Till startsidan
Start / Kultur / Kulturutveckling / Barn och unga / Slöjd i skolan

Slöjd i skolan och på fritiden

Genom att förena tanke och hand stärks självförtroendet. Att slöjda är ett sätt att lära sig använda sin kropp och sina sinnen för att lösa problem och förstå att man kan göra själv.

Slöjd kan vara allt från ”Do it yourself” till dagens makerrörelse, bruksföremål till det egna hushållet eller vara en inspirationskälla till hållbar livsstil. Genom slöjden får barn och unga efter egna förutsättningar utforska natur- och återbruksmaterial i traditionella hantverkstekniker.

Fortbildning för pedagoger

Avdelningen för kulturutveckling arbetar med att utveckla slöjd och hantverk för barn och unga i skolan och på fritiden genom att initiera, stödja och samordna utvecklingsprocesser inom slöjdområdet. Vi arbetar med kompetenshöjande aktiviteter för pedagoger i form av fortbildning.

Kontakta oss också vid utformade av Skapande Skola projekt så hjälper vi till att planera projektet och förmedla rätt kompetenser. Vi erbjuder även nätverksträffar och fortbildning för slöjd och konsthantverkare som arbetar med barn och unga inom skola och fritid.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?