Till startsidan
Start / Kultur / Kulturutveckling / Barn och unga / Kurser och utbildningar

Kurser och utbildningar

För dig som är intresserad av att lära dig mer om kultur finns det flera kurser och utbildningar i Värmland.

Genom en utbildning kan du träffa andra kulturintresserade, utveckla ditt uttryck, finna nya konstformer och få ny inspiration. 

Ingesunds folkhögskola

Ingesundsfolkhögskola har utbildningar inom musik och hantverk. De erbjuder också kursen Olika avtryck inom konstnärligt skapande för dig med intellektuell funktionsnedsättning.

Mer information om Ingesunds folkhögskola

Molkoms folkhögskola

Molkoms folkhögskola har utbildningar inom film, skådespeleri och animation. De erbjuder också en kurs i animation för dig med en NPF-diagnos.

Mer information om Molkoms folkhögskola

Kristinehamns folkhögskola

På Kristinehamns folkhögskola kan du som gamera studera någon av de olika spelinriktade kurserana som finns. Det finns både yrkesutbildning och allmän kurs för dig som behöver läsa upp behörigheter till högre studier.

Mer information om Kristinehamns folkhögskola

Kyrkeruds folkhögskola

Är du intresserad av att lära dig mer om och utveckla ditt hantverk kan Kyrkeruds folkhögskola vara något för dig. Där kan du bland annat studera bild och form, keramik, textil och färg. 

Mer information om Kyrkeruds folkhögskola

Klarälvdalens folkhögskola

Klarälvdalens folkhögskola inriktar sig på natur, skog och kultur- och friluftsliv i en fjällnära miljö vid klarälvsstranden.

Mer information om Klarälvdalens folkhögskola

Karlstads universitet

Karlstads universitet har flera kulturinriktade program och kurser. Bland annat kurser inom filmvetenskap, Multimediaprogram, Kulturvetarprogrammet och Danspedagogprogrammet. 

Mer information på Karlstads universitets webbplats

Fritidsverksamheter

I alla Värmlands kommuner finns andra sätt att få lära sig mer om kultur. Det finns fler fritidsverksamheter som drivs av kommuner och skolor. Flera privata aktörer håller även de i kurser för dig som vill utveckla ditt kulturuttryck eller hitta ett nytt. Ta kontakt med din kommun eller fråga oss på avdelningen för kulturutveckling för mer information om hur kursutbudet ser ut på just din hemort. 

Gymnasieskolor

Flertalet gymnasieskolor i Värmland erbjuder dig estetiskt inriktade program. Ta kontakt med din kommun eller fråga oss på avdelningen för kulturutveckling för mer information om hur kursutbudet ser ut på just din hemort. 

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?