Till startsidan
Start / Kultur / Kulturutveckling / Film / Om film

Om film

Region Värmland arbetar för att stärka den lokala filmkulturen genom att stödja produktioner och verka för en stark biografstruktur. Vi verkar också för att vara en resurs och inspiratör för dig inom kommunalt utvecklingsarbete och i skolornas undervisning.

Tre personer i en filmstudio.

Region Värmland fungerar både som en medproducent av kortfilmer och dokumentärer. Vi verkar för en infrastruktur som gör det möjligt för medie- och filmbranschen i regionen att växa. Vi stöttar lokala filmaktiviteter, filmutbildningar, filmfestivaler och regionala mötesplatser för filmskapare.

Garantera mångfald

Region Värmlands uppgift är att garantera mångfald och kvalitet i olika former av visningsfönster. Vi ska medverka till olika arrangemang och upplevelser där visningslokalerna fungerar som nav. En stark biografverksamhet är en förutsättning för att så många som möjligt ska få tillgång till ett aktuellt utbud av kvalitativ film.

Film som utrycksform i skolan

Kommunerna ansvar för att ge elever möjligheter att möta rörlig bild som konst och uttrycksform i skolan – både i eget skapande som ett verktyg i undervisningen och som upplevelse på biograf eller i andra visningsformer.

Filmskapande på fritiden

Kommunerna ska även skapa möjligheten för fler unga att göra film på fritiden. Region Värmland är en resurs, inspiratör och kompetensutvecklare för kommunernas långsiktiga utvecklingsarbete inom filmområdet.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?