Till startsidan

Schyst!

Schyst är en samling verktyg och guider för dig som vill kommunicera jämlikt och inkluderande. Syftet är att skapa medvetenhet för våra egna förutfattade meningar, andras perspektiv och allas lika värde.

Guiderna har olika teman men alla fokuserar på kommunikation. Lite text, många bilder och nyttiga tips gör dom enkla att förstå och använda. Personerna på bilderna är riktiga människor som är den de utger sig för att vara – inga professionella modeller har använts.

Region Värmland har i uppdrag från regeringen att utveckla och göra Värmland ännu bättre. I Värmlandsstrategin slås fast att jämställdhet är en viktig framgångsfaktor för den utvecklingen. Schyst-konceptet är en del i arbetet för jämställd regional tillväxt, som ska stärka regionen genom att synliggöra både kvinnor och män och lyfta fram berättelser om ett jämställt Värmland. Dessutom vill vi göra begreppet jämställd tillväxt begripligt för alla. Målet är ett öppnare Värmland där alla känner sig inkluderade.

Egen webbplats

Hela Schyst-konceptet med alla guider, verktyg och tillhörande övningar finns samlade på en egen webbplats. Du får snabb och enkel översyn och kan läsa, göra övningar eller inspireras. 

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?