Till startsidan
Start / Jobb, utbildning & forskning / Klinisk utbildning och praktik / Läkare / BT - bastjänstgöring för läkare

BT - bastjänstgöring för läkare

Den 1 juli 2021 trädde nya målbeskrivningen för specialisttjänstgöringen (ST) i kraft, där bastjänstgöring (BT) är en fristående första introduktionsdel.

Region Värmland införde Verksamhets-BT våren 2022. Där kan du som är legitimerad läkare som inte har genomförd AT, samt har goda kunskaper i svenska språket (minst nivå C1, Europarådets språkskalenivå, svenska 3 eller svenska som andraspråk 3) ansöka om anställning på en klinik eller vårdcentral i Värmland och under din tjänstgöring delta i BT-programmet med obligatoriska placeringar, föreläsningar och kurser.

Obligatoriska BT-placeringar i Värmland är minst tre månader primärvård och akut sjukvård, samt minst två månader psykiatri.

Vad är BT?

Mer information om BT och läkarutbildningens förändring finns i filmen Översikt basttjänstgöring:

Tre sjukhus och primärvård i hela regionen

Värmland har två mindre akutsjukhus i Arvika och Torsby samt länssjukvård på Centralsjukhuset i Karlstad. Primärvården finns över hela regionen, både i glesbygd och i städer. Öppenvårdspsykiatri finns på flera olika orter medan slutenvårdspsykiatrin är belägen i Karlstad.

Om du vill genomföra BT i Värmland, sök dig till de kliniker eller vårdcentraler som rekryterar läkare just nu och skriv att du söker en utbildningsanställning enligt de nya målbeskrivningarna. Verksamheten som anställer dig kommer i sin tur kontakta utbildningscentrum och säkra en plats i BT-programmet för dig.

Kontakta oss

Har du frågor eller vill lämna en intresseanmälan kan du kontakta oss via: rekrytering.utland@regionvarmland.se eller agneta.qvist@regionvarmland.se

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?