Start / Jobb, utbildning & forskning / Klinisk utbildning och praktik / Läkare / BT - bastjänstgöring för läkare

BT - bastjänstgöring för läkare

Från den 1 juli 2021 är det nya målbeskrivningar för specialisttjänstgöringen (ST), där bastjänstgöringen (BT) blir en fristående första introduktionsdel.

Region Värmland planerar att införa Verksamhets-BT till hösten 2021. Där kan du som är legitimerad läkare som inte har genomförd AT, samt har goda kunskaper i svenska språket (minst nivå C1, Europarådets språkskalenivå, svenska 3 eller svenska som andraspråk 3) ansöka om anställning på en klinik eller vårdcentral i Värmland och under din tjänstgöring delta i BT-programmet med obligatoriska placeringar, föreläsningar och kurser.

Obligatoriska BT-placeringar i Värmland är tre månader primärvård och akut sjukvård, samt två-tre månader psykiatri, din valfria placering genomför du på din hemmaklinik eller vårdcentral.

Tre sjukhus och primärvård i hela regionen

Värmland har två mindre akutsjukhus i Arvika och Torsby samt länssjukvård på Centralsjukhuset i Karlstad. Primärvården finns över hela regionen, både i glesbygd och i städer. Öppenvårdspsykiatri finns på flera olika orter medan slutenvårdspsykiatrin är belägen i Karlstad.

Arbete inför kommande BT pågår

Arbetet inför kommande BT pågår. För mer information kontakta utbildningsadministratör Malin Holmqvist.

Om du vill genomföra BT i Värmland, sök dig till de kliniker eller vårdcentraler som rekryterar läkare just nu och skriv att du söker en utbildningsanställning enligt de nya målbeskrivningarna. Verksamheten som anställer dig kommer i sin tur kontakta utbildningscentrum och säkra en plats i BT-programmet för dig.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Till toppen