Sanna Allåker, Storfors bibliotek

Sanna Allåker är dansare och bosatt i Karlstad. Från 1 september till 31 oktober vistas hon på Storfors bibliotek för att tillsammans med kommuninvånarna utforska Storfors historia och framtid.

Om Sannas skapande verksamhet

Sanna ser dansen en sammanförande konst som kan användas som en länk eller bro mellan människor. I sitt arbete strävar hon efter att samarbeta med andra konstnärer och lokalbefolkning. Hon vill dela dans med andra som inte har dansat, och se vad som händer med dansen när de människorna får sätta sin prägel på den. Hon använder sig alltid av någon form av tal eller text i sitt skapande.

Tankar om vistelsen på biblioteket i Storfors

Under sin vistelse i Storfors är Sanna intresserad av att möta människor som föddes i Storfors och aldrig har lämnat, människor som kommit till Storfors efter ett halvt liv i ett annat land, människor som föddes in i flera kulturer på samma gång, människor som föddes på en plats och sedan flyttade till en annan, och en annan, och en annan. Hon vill prata om identitet och plats. Vad är speciellt med platsen vi befinner oss på just nu? Hur har den formats genom tiden och vad tror vi om framtiden? Är det alla människor som skapar platsen? Eller platsen som skapar människorna?

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Till toppen