Till startsidan

Sara Svärdsén, Årjängs bibliotek

Sara Svärdsén är filmare och jobbar främst som filmfotograf. Hon har jobbat på allt från små lågbudget kortfilmer till långfilmsinspelningar, med fokus på spelfilm. I sitt skapande så ligger ofta fokus på ämnen som relationer, psykisk ohälsa eller utanförskap.

Fotograf:

Både möjligheten att få berätta sin egen historia och att få se en film om en person som upplever något som man känner igen sig i, kan vara läkande och utvecklande, därför är det extra viktigt att allas röster får finnas med på film.

Reflektioner om vistelsen på biblioteket i Årjäng

Under det här projektet kommer Sara att arbeta med bibliotekets trogna besökare från omsorgens dagliga verksamhet. De kommer tillsammans att undersöka filmmediets alla berättarkomponenter och göra en film utifrån lust, kreativitet och personligt berättande.

Filmen kommer att ha premiär på Årjängs bibliotek och en utställning kommer att visa de olika stegen i arbetet med filmen. Sara Svärdsén kommer att berätta om sitt arbete för kultur & fritidsnämndens politiker samt ha en öppen föreläsning på Kyrkeruds folkhögskola.

 


Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?