Till startsidan

European Office

Ökade möjligheter till snabb och tidig information om kommande förändringar. Bättre förutsättningar att kunna påverka beslut. Det är två av de viktigaste argumenten för att vara på plats i Bryssel. Därför öppnade Region Värmland vid årsskiftet 2014–2015 Region Värmland European Office i Bryssel.

Kontoret har följande fokusområden:

  • Smart Specialisering
  • Bioekonomi
  • Forskning och innovation
  • Sammanhållningspolitik
  • Infrastruktur och transport

Kontoret har två huvuduppgifter: att arbeta med strategisk utveckling och projektutveckling.

Strategisk utveckling handlar bland annat om att vara ett stöd i frågor som rör hela länet och vid tillfällen då det finns ett värde av att Värmland talar med en röst. Hit räknas även påverkansarbete mot EU i linje med länets politiska prioritering i frågor som är särskilt viktiga för Värmland.

Att arbeta med projektutveckling på plats i Bryssel är särskilt viktig när det kommer till projekt i de så kallade sektorsprogrammen. För att få tillgång till de medlen krävs att kommuner och regioner i olika länder samarbetar. I Bryssel finns de nätverk och kontakter som är nödvändiga.

Region Värmland European Office placeras organisatoriskt under Region Värmland och är ett komplement till det EU-arbete som sker på hemmaplan.

Adress

Region Värmland European Office

Rue du Luxembourg 3

1000 Bruxelles

Kajsa mot grön bakgrund.

Kajsa Sundström

Kontorschef / Head of Office
+32474989514
kajsa.sundstrom@regionvarmland.se

Simon mot grön bakgrund.

Simon Fredholm

Internationell handläggare/Policy Officer
+46108331065
simon.fredholm@regionvarmland.se

Nyhetsutskick från Brysselkontoret

Nyhetsbrevet från vårt European Office i Bryssel samlar de viktigaste nyheterna ur ett värmländskt perspektiv från EU, utlysningar, finansiering och kommande möten och konferenser.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och andra nyhetsbrev om regional utveckling.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?