Till startsidan

Annika Eriksdotter och Kerstin Wessberg

Annika Eriksdotter och Kerstin Wessberg är båda konstnärer med egen praktik. Under våren 2024 kommer de att arbeta för att utveckla den nya biblioteksbussen i Säffle till en kulturell mötesplats.

Fotograf: Ingali Björkdahl

Tankar om vistelsen på biblioteksbussen i Säffle

Biblioteksbussbesökaren ska göras delaktig genom att de berättar en historia, ett minne, en läsupplevelse. Kerstin och Annika porträtterar besökaren genom skisser och fotografi. Barn och äldre möts i berättelser och gestaltningar.

I deras workshops arbetar de med berättandet i olika konstformer. Verken som deltagarna gör kommer att sammanfogas till en helhet, vilket tydliggör det gemensammas kraft och att varje liten del är viktig.

Projektet kommer att presenteras genom film och en utställning är planerad i Silvénska Villan i Säffle.

Om Kerstins och Annikas skapande verksamhet

Kerstin och Annika jobbar med både egen konstnärlig praktik och med pedagogiskt arbete. Kerstin Wessberg jobbar med berättande måleri och snabba kritskisser. Annika Eriksdotter jobbar med fotografi, broderi och mixed media. De har genomfört flera konstnärliga projekt där de tillsammans har skapat berättelser med en kombination av sina olika uttryckssätt. De har upplevt att genom att släppa in varandra i sina respektive tankesätt och arbetssätt så hittar de helt nya perspektiv och möjligheter att uttrycka sig.

Kerstin Wessberg har genomfört flera skissprojekt där involverandet av människor som jobbar eller utövar något varit en viktig del. Kerstin leder också workshops med arbetsgrupper i organisationer där man i process skapar målningar gemensamt och som handlar om deras arbetssituation. Kerstin anlitas som konstpedagog för alla åldrar från 4 år till seniorer, också i daglig verksamhet och rehabsamanhang, av kommuner, universitet, konstmuseer och privata företag. Kerstin har en bakgrund som socionom.

https://kerstinwessberg.se

Annika Eriksdotter har stor erfarenhet av deltagarbaserad verksamhet. Till exempel på Dejeskolan, Nyedskola, Forshaga lärcenter och på Kronoparksskolan i Karlstad. På samtliga platser har konstnärliga gestaltningar tagit form tillsammans med eleverna.

Annika har också arbetat skapande med äldre på äldreboende på Hammarö. Sedan 5 år tillbaka arbetar hon som skolkonstnär på Kronoparksskolan. I arbetet med fotoboken ”Kärrbackstrand, en fotografisk berättelse”, 2018, var det också ett samarbete med de 54 personer som porträtterades i boken. Till boken finns också en film där några av deltagarna berättar minnen.

https://www.annikaeriksdotter.com


Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?