Start / Kultur / Kulturutveckling / Bild och form / AiR Värmland / AiR Värmland på Kyrkerud i Årjäng

AiR Värmland på Kyrkerud i Årjäng

Rekrytering pågår till två residensplatser hösten 2022.

Utemiljö, Kyrkeruds folkhögskola, Årjäng

Kyrkeruds folkhögskola, Årjäng

I samarbete mellan AiR Värmland och Kyrkeruds folkhögskola - konstskolan i Värmland erbjuds konstnär/konsthantverkare att arbeta och bo på skolan under hösten 2022.

Om vistelsen

Under vistelsen/residenset ges en unik möjlighet att utveckla konstnärskapet i en lugn och kravlös omgivning samtidigt som man får en inblick i en pedagogisk verksamhet och kan dra lärdomar inför en framtida roll som kanske lärare eller projektledare inom konstnärlig verksamhet. Konstnärerna kommer att få en egen ateljé och tillgång till våra rymliga lokaler och välutrustade verkstäder.

Om Kyrkerud

Kyrkerud är vackert belägen vid sjön Västra Silen i utkanten av det lilla samhället Årjäng. Här bor du i grannskap med de värmländska skogarna och i norra mynningen av det vidsträckta sjösystem som bildar Dalslands kanal. Trots den märkbara närvaron av vildmark så ligger både Oslo och Karlstad inom nära avstånd.

Kyrkeruds folkhögskola är en av fem folkhögskolor som ingår i Region Värmlands organisation. På Kyrkerud har det bedrivits undervisning i 100 år varav de senaste 50 åren med inriktning på konst och kreativitet. Skolan har även en filial i Säffle, men det är på huvudskolan i Årjäng som residenset hålls.

Two residences offers at Kyrkerud, Årjäng in the autumn of 2022 - Region Värmland (regionvarmland.se)

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?