Till startsidan
Start / Kultur / Kulturutveckling / Bild och form / AiR Värmland / AiR Värmland på Kyrkerud i Årjäng

AiR Värmland på Kyrkerud i Årjäng

Konstnärerna Julia K. Persson och Malin Lin Nordström tillbringade hösten på Kyrkeruds folkhögskola. Nedan finns en presentation av de båda residenskonstnärerna.

Utemiljö, Kyrkeruds folkhögskola, Årjäng

Kyrkeruds folkhögskola, Årjäng

AiR Värmland Kyrkerud, Årjäng anordnas med stöd av Kulturrådet, Årjängs kommun och Region Värmland.

AiR Värmland Kyrkerud är starten på ett återkommande residens på Kyrkeruds folkhögskola. Kairå, Kyrkerud AiR Årjäng, kommer att bjuda in en konstnär varje hösttermin från och med år 2023 .

Presentation av residenskonstnärerna

Om konstnären Julia K. Persson

Om konstnären Malin Lin Nordström

Om vistelsen

Under vistelsen/residenset ges en unik möjlighet att utveckla konstnärskapet i en lugn och kravlös omgivning samtidigt som man får en inblick i en pedagogisk verksamhet och kan dra lärdomar inför en framtida roll som kanske lärare eller projektledare inom konstnärlig verksamhet. Konstnärerna kommer att få en egen ateljé och tillgång till våra rymliga lokaler och välutrustade verkstäder.

Om Kyrkerud

Kyrkerud är vackert belägen vid sjön Västra Silen i utkanten av det lilla samhället Årjäng. Här bor du i grannskap med de värmländska skogarna och i norra mynningen av det vidsträckta sjösystem som bildar Dalslands kanal. Trots den märkbara närvaron av vildmark så ligger både Oslo och Karlstad inom nära avstånd.

Kyrkeruds folkhögskola är en av fem folkhögskolor som ingår i Region Värmlands organisation. På Kyrkerud har det bedrivits undervisning i 100 år varav de senaste 50 åren med inriktning på konst och kreativitet. Här är lärarna aktiva konstnärer och kursdeltagarna medskapare av sin utbildning. Skolan har även en filial i Säffle, men det är på huvudskolan i Årjäng som residenset hålls.

Two residences offers at Kyrkerud, Årjäng in the autumn of 2022 - Region Värmland (regionvarmland.se)

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?